Novak Đoković saznao je žreb na Mastersu u Parizu i put ka tituli! S obzirom na to da je prvi nosilac, Novak će preskočiti prvo kolo i potpuno je razdvojen od drugog nosioca, Karlosa Alkaraza, koji je na suprotnom kraju žreba i moći će da se sretnu tek u finalu. Naravno, pod uslovom da se Španac i svetski "Broj dva" potpuno oporavio od povrede zbog koje je prethodnih nedelja mirovao i nije igrao.

Prvi Đokovićev protivnik biće naš Miomir Kecmanović ili Argentinac Tomas Martin Ečeveri. U sledećem kolu mogao bi da se sretne sa Amerikancem Benom Šeltonom, koga je glatko pobedio na US Openu, a onda ga "spustio" proslavom pobede - "spuštanjem telefonske slušalice". Na taj način on je verovatno poslao poruku mladom teniseru da bi trebalo da poštuje rivale, mada je bilo i onih koji su podsetili da ga je Amerikanac provocirao. U svakom sluaju, u Parizu bismo mogli da gledamo njihov prvi duel od tog meča. Doduše, Šelton će u prvom kolu igrati protiv Španca Alehandra Davidovič Fokine, a u drugom možda protiv Amerikanca Kristofera Jubenksa.

Vratimo se Novaku, koga bi na trećoj prepreci u Parizu, u četvrtfinalu, mogli da sačekaju šesti nosilac, Danac Holger Rune ili deveti nosilac, Amerikanac Tejlof Fric. U eventualnoj borbi za plasman u finale, Novakov protivnik će svakako biti jak rival - najverovatnije Janik Siner (4), Andrej Rubljov (5), Tomi Pol (12), Aleks De Minor (13)...

undefined Novak Đoković - Ben Šelton

Sa druge strane žreba, na Alkarazovom putu stoje "teškaši" poput Danila Medvedeva, Kaspera Ruda, Stefanosa Cicipasa, Aleksandra Zvereva, Huberta Hurkača... Turnir počinje u ponedeljak, trajaće nedelju dana i sigurno će biti pravi spektakl u Bersiju.

Aktuelni šampion u glavnom gradu Francuske je Holger Rune, dok je Novak šestostruki osvajač i jedini koji je uspešno branio titulu u Parizu, od 2013. do 2015. godine. Prvi put je podizao pehar sada davne 2009, a posle niza od tri "vezane" titule bio je šampion i 2019. i 2021.

BONUS VIDEO:

Novak Djoković izjava Novak Djokovic PR tim