Najveći teniser svih vremena Novak Đoković prisustvovao je finalu Svetskog prvenstva u ragbiju, a na tom meču je pored njega uslikana Rita Ora. Poznata pevačica rođena u Prištini 1990. godine sa godinu dana otišla je sa roditeljima u London, a tamo je postala pop zvezda.

Sada je dobila mesto u VIP loži na finalu i uslikana je sa Novakom Đokovićem na meču Novog Zelanda i Južne Afrike, što se nije svidelo albanskim medijima. Kritikovana je zbog toga, a to nije prvi put da je napadaju zbog Srbije.

Iako je 2015. godine u prisustvu Tonija Blera proglašena za ambasadorku tzv. "Kosova" od strane tadašnje predsednice ove nepriznate države Atifete Jahjage i iako redovno ponavlja da je za nezavisno Kosovo, ovo je već drugi put da je na udaru albanske javnosti.

Sportklub Novak Đoković i Rita Ora

Prvi put je to bilo nedavno kada je na koncertu na festivali SIZN u Mađarskoj neko iz publike dobacio srpsku zastavu koju je ona ogrnula i nosila tokom cele jedne pesme. Tada je morala da se pravda...

"Tokom nastupa na SZIN festivalu u Mađarskoj, jedan fan mi je uručio zastavu. Zbog jakog svetla koje mi je išlo direktno u oči nisam jasno videla čiju zastavu držim. Kada sam sišla s bine videla sam da je srpska, a ne mađarska zastava", poručila je Rita za lokalne medije i dodala: "Iako cenim sve svoje fanove iz svih zemalja i kultura, želim da jasno stavim do znanja da sam ponosna Albanka sa Kosova i nikada mi nije bila namera da ne poštujem svoje nasleđe ili da uznemirim svoj narod ili porodicu".

Instagram/printscreen/ritaora Rita Ora

Rita Ora zapravo i nije rođena pod tim imenom, već pod imenom Rita Sahatčiju, a kasnije su joj roditelji dodali i prezime Ora. Majka joj je katolkinja, otac musliman, ima brata i sestru. Srbe je razbesnela kada je traćila da kompanija "Epl" na svom propagandnm materijalu prikaže "Kosovo" kao nezavisnu državu.

BONUS VIDEO:

Rita Ora instagram/negujmosrbski