Srpski teniser Novak Đoković odlučio je da napravi pauzu posle poraza u polufinalu Australijan opena i tako će "preskočiti" turnir u Dubaiju na kome je prethodne sezone igrao. U pitanju je turnir serije 500 na kome je Đoković lane igrao polufinale, kada ga je zaustavio Danil Medvedev, međutim sada je odlučeno da se ipak "čuva" za ono što sledi posle UAE - mastersi u Sjedinjenim Državama na kojima dugo nije učestvovao zbog zabrane.

Za sada se spekuliše da će Đoković prijaviti Indijan Vels (od 8. do 19. marta), za sada nema informacija o Majamiju, ali bi i mali broj bodova sa ovih turnira bio dovoljan da se zadrži na prvom mestu ATP liste sve do sezone šljake. Prosto, iako i Đoković gubi bodove, gube i njegova tri najveća rivala.

Nedelju dana posle Dubaija, Novaku Đokoviću će biti oduzeto još 180 bodova, ali ne zaboravimo da Medvedev za to vreme recimo brani titule u Dubaiju, Roterdamu i Kataru - ukupno 750 bodova. S druge strane Karlos Alkaraz ima zadatak da odbrani titulu u Buenos Ajresu i finale u Riju (550 bodova), dok i Janik Siner mora da sačuva 300 bodova koje je osvojio Roterdamu. Za sada je pitanje da li će uopšte igrati...

Dakle, koliko god i Novak Đoković gubio bodove, vredi istaći da i njegovi rivali imaju još više da izgube, tako da u ovom trenutku ne postoji nikakva drama oko toga da će ispustiti prvo mesto, iako je razlika između četvorice najboljih na svetu sada samo oko 1.500 bodova.

undefined Novak Đoković Australian Open 2024

ATP LISTA NA 29. JANUAR 2024. GODINE:

  1. Novak Đoković - 9.855 bodova
  2. Karlos Alkaraz - 9.255
  3. Danil Medvedev - 8.765
  4. Janik Siner - 8.310
  5. Andrej Rubljov - 5.050

BONUS VIDEO:

Novak Djoković Eurosport/screenshot

(MONDO - M.V.)