Čuveni nemački teniser Boris Beker bio je trener Novaka Đokovića u važnom periodu njegove karijere od 2013. do 2016. godine, kada je srpski as osvojio šest grend slemova, a potom je imao velikih problema sa zakonom zbog kojih je "nestao" iz sporta. Ipak, po izlasku iz zatvora, Beker se vratio trenerskom poslu i angažovao ga je Holger Rune i njihova saradnja je vrlo kratko trajala zbog navodnog sukoba sa njegovom majkom, a čini se da neće dugo proći dok Nemac ne dobije novi posao.

Kako pišu nemački mediji, Aleksander Zverev je još jedan u nizu igrača iz samog teniskog vrha koji veruje da bi sa bivšim Novakovim trenerom mogao da popravi igru i dođe do "njegovih visina". Posebno veruje da bi mogao da mu pomogne na mentalnom planu, gde mnogi kažu da je Zverev "najtanji".

Nedavno je igrao polufinale Australijan opena, ali je stao posle 2:0 protiv Medvedeva i tako je propustio borbu za trofej sa Janikom Sinerom, a ostaje da se vidi da li će saradnja sa Bekerom biti formalizovana u narednim danima. Ono što je problem je što Beker sa sobom osim teniskog znanja nosi i određene probleme, zbog kojih bi mogao da bude samo deo stručnog štaba, ne i trener koji je konstantno prisutan uz Zvereva.

Zbog bankrota i malverzacija sa finansijama, Beker ima zabranu ulaska u Englesku, SAD i Australiju - odnosno od četiri grend slema mogao bi da prisustvuje samo predstojećem Rolan Garosu. "Šansa je uvek tu, uvek je postojala. Ali ako razmišljate o dovođenju nekoga kao što je Boris, to je da osvojite velike turnire. I naravno da trener mora biti tamo na velikim turnirima", nedavno je poručio Aleksander Zverev kada je upitan o potencijalnoj saradnji sa Bekerom, jednim od sigurno najboljih tenisera u eri koja je prethodila "velikoj trojci".

BONUS VIDEO:

Novak Đoković i Ana Ivanović YouTube/Gustavo D

(MONDO - M.V.)