Novak Đoković je ovog ponedeljka dočekao 412. nedelju na vrhu ATP liste, a sada znamo gde je proslavio ovo dostignuće. Ponovo je otišao u Crnu Goru, koja se čini kao njegova omiljena destinacija za odmor između turnira. Posle napora na Australijan openu na kome je stigao do polufinala on se odlučio na odmor do početka turnira u Indijanan Velsu

Otišao je nadomak Podgorice, u jedan restoran koji se nalazi malo izvan grada, na putu ka Nikšiću. Tu se slikao sa osobljem lokala, a uz sliku sa najvećim ikada restoran je na svom instagram profilu istakao koliko su oduševljeni ovom posetom.

"Izuzetna privilegija je bila ugostiti jednog od najvećih sportista ikada!", piše u objavi ovog ugostiteljskog objekta ispod slike sa prvim igračem na ATP listi. On je upravo u ponedeljak kada je počeo novu nedelju na vrhu svetskog tenisa svratio do ove lokacije. 

undefined Novak Đoković Australian Open 2024

Ne znamo gde je dalje otišao Novak, a teško je i pogoditi. Znao je da se opušta na crnogorskom primorju, a za obalu Jadrana vezan je i jedan od najbitnijih momenata u njegovom životu pošto se oženio na Svetom Stefanu, a takođe je i decu krstio pod Ostrogom. Umeo je da svrati i do Žabljaka kako bi uživao u Durmitoru i planinskom okruženju. 

Što se tenisa tiče, neće skoro pasti sa vrha ATP liste. Na Indijan Velsu zbog raznih zabrana vezanih za virus korona i vakcinaciju nije mogao da igra od 2019. godine i ne brani nikakve bodove, dok Karlos Alkaraz i Danil Medvedev koji ga jure ne mogu da ga sustignu do kraja marta. Od septembra je na prvom mestu i ovo mu je 23. nedelja zaredom na vrhu, a ovo mu je deseti put u karijeri da se domogao prvog mesta. 

X/Илија (Војинов) Буха Krštenje Stefana i Tare Đković

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Novak Đoković  Instagram/djokernole