Švajcarski teniser Sten Vavrinka već godinama nema dobre rezultate, ali ga to nije pokolebalo i još želi da se profesionalno bavi ovim sportom. Danas u 39. godini, sa 67. mesta na ATP listi, počinje napad na titulu u Rio de Žaneiru i to protiv Dijaza Akoste koji je sve iznenadio osvojivši Buenos Ajres, turnir na kome se takmičio Karlos Alkaraz, a medijima je uvek interesantan zbog toga što objektivno sagledava situaciju u tenisu.

U intervjuu za špansku "Marku", upitan je da li se i dalje čuje sa Rodžerom Federerom, na šta je rekao da "ponekad razgovaraju, ali ne o tenisu", da bi se posle toga nametnulo i logično pitanje koje se stalno postavlja - ko je najveći teniser svih vremena i da li je to Novak Đoković?

Preciznije, novinar "Marke" je podsetio da Đoković ima 24 grend slema, dva više od Nadala i četiri više od Federera, upitavši da li je zbog toga završena debata o najvećem sviih vremena: "Da, Đoković je ispred svih u statistici", dodao je Vavrinka.

Ne znamo da li će se Federeru dopasti odgovor svog nekadašnjeg saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Švajcarske i velikog prijatelja, ali nije ovo prvi put da Vavrinka govori bez dlake na jeziku i podržava Novaka Đokovića. Štaviše, uvek rado govori na najinteresantniju temu u tenisu.

"Da li je tenis u opasnosti? Ne, zbog generacije koja dolazi nije. Uvek će biti mladih tenisera koji donose nešto novo i tenis je iznad svakog imena. Neverovatno je kako Siner i Alkaraz igraju i još se ponašaju kao šampioni", dodao je Vavrinka.

BONUS VIDEO:

Novak Đoković i Ana Ivanović YouTube/Gustavo D

(MONDO - M.V.)