Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu, jer je posle više od tri sata borbe pobedio Argentinca Pedra Kaćina (6:1, 6:7, 6:3) "Bik sa Majorke" već godinu i po nije izgledao dobro kao što izgleda u glavnom gradu Španije, gde su pred njim do sada pali američki tinejdžer Darvin Blanč, a onda i Australijanac Aleks De Minor, 10. nosilac turnira.

Najbolji teniser na šljaci u istoriji prošao je ovog ponedeljka i uspone i padove na turniru u "Magičnoj kutiji" i na oduševljenje navijača ponovo pobedio. U borbi za plasman u četvrtfinale igraće za dva dana protiv češkog tenisera Jiržija Lehečke (22 godine, 31. na ATP listi), koji je u ranijoj fazi turnira eliminisao srpskog vunderkinda Hamada Međedovića.

Naravno da će Nadal i u tom meču ići na pobedu i ništa drugo, ali je sigurno i to da je već ispunio osnovni cilj u Madridu i pokazao i sebi i svima da konačno podseća na "onog Nadala", osvajača 22 grend slem titule. I sve to pred Rim sledeće nedelje, na kojem se očekuje i Novak Đoković, a potom i pred krunu sezone na šljaci, Rolan Garos.

undefined nadal

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Novak izlazi iz Urgentnog centra Kurir