Talentovani srpski teniser Hamad Međedović zabeležio je jednu od najvećih pobeda u karijeri, pošto je u prvom kolu Rima savladao Alekseja Popirina (6:3, 6:2), trenutno 42. tenisera planete! Ovaj trijumf je još jedan dokaz da se Međedović nalazi u odličnoj formi koja traje još od Madrida, pošto je do glavnog žreba u Italiji stigao nakon što je prošao kroz kvalifikacije.

Međedoviću je bilo potrebno tek 76 minuta da izađe na kraj sa Australijancem, iako je Popirin imao ulogu favorita na ovom meču. Pre svega zbog daleko boljeg plasmana na ATP listi, ali i zbog mnogo većeg iskustva koje ima na najvećim svetskim turnirima. Popirin je do sada osvojio dve ATP titule, stizao i do trećeg kola na grend slem turnirima, a bio je i 38. igrač planete pre nekoliko meseci. Ipak, protiv Hamada nije imao šanse!

Međedović je u prvom setu napravio jedan, a u drugom dva brejka kako bi bez većih problema susret priveo kraju. Protivniku nije davao nikakve šanse u gemovima kada je servirao, pa tako iskusniji Aleksej Popirin nije bio ni blizu rezultatskog povratka u meč. Veliku pobedu na startu turnira Hamad Međedović pokušaće da "nagradi" nastupom u drugom kolu, gde će mu rival biti španski tensier Alehandro Davidovič Fokina.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Đoković trenirao sa Međedovićem Kurir