Najbolji teniseri i teniserke planete ovih dana nastupaju u Rimu, što je jedna od poslednjih provera pred drugi grend slem sezone, Rolan Garos. Među teniserkama koje nastupaju na turniru u glavnom gradu Italije je i Amerikanka ruskog porekla Sofija Kenin, a upravo za nju vezan je najčudniji detalj prvog dana takmičenja!

Iako je kiša počela da pada u Rimu, od teniserki je zatraženo da nastave da igraju. Sofija se iznervirala zbog takve odluke, ušla u sukob sa zvaničnicima turnira i počela da baca svoje stvari. Ljutito je uzela u ruke reket i prešla na drugu stranu terena kako bi nastavila meč, ali tek nakon što je svima bilo očigledno da je besna što se susret protiv Italijanke Lučije Bronceti. Pogledajte kako je to izgledalo:

Ovakvo ponašanje američke teniserke nije naišlo na odboravanje među publikom u Italiji. Navijači su je uzeli na zub, počeli da joj zvižde i da negoduju kada god bi odigrala dobar potez protiv njihove zemljakinje. Sofija Kenin nije mnogo marila za njihovo mišljenje, što je pokazala i vrlo glasnom psovkom koju je uputila ka tribinama. "Je*ite se", saopštila je nekadašnja osvajačica Australijan opena i trenutno 42. igračica na WTA listi. Pogledajte reakciju nakon što joj je prekipelo:

Meč je ubrzo prekinut zbog kiše, ali je u sredu popodne nastavljen i Amerikanka nije imala većih problema da stigne do pobede. Savladala je protivnicu (6:3, 6:2) i u narednom kolu će igrati protiv Ons Žaber. Biće to daleko teži izazov za teniserku koja je svojevremeno bila čak i četvrta teniserka planete.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Šta doručkuje Ana Ivanović instagram/anaivanovic