Nikola Jokić je po treći put u NBA karijeri osvojio MVP nagradu za ligaški deo sezone, a na konferenciji za medije opširno je pričao i o Dejanu Milojeviću, odnosno majici "Brate" u kojoj je bio pred predstavnicima medija. Po Jokićevim rečima, gotovo svakog dana nosi majicu kojom odaje počast svom nekadašnjem treneru, prerano preminulom košarkaškom stručnjaku i bivšem reprezentativcu.

Nakon dirljivih reči Nikole Jokića pred američkim novinarima stigao je odgovor sa druge strane. Nikola Milojević, sin nekadašnjeg trenera Mege Dejana, objavio je na svom Instagram nalogu zajedničku fotografiju sa ocem i najboljim košarkašem na planeti! Bio je to njegov način da pokaže zahvalnost Jokiću za dirljive reči koje je izgovorio na račun njegovog oca!

Pored njih trojice na fotografiji je i Ognjen Stojaković, dugogodišnji pomoćni trener u NBa ligi i jedan od ljudi koji najbliže sarađuju sa Nikolom Jokićem. Stojaković je pomoćnik Majkla Melouna u Denver Nagetsima i sa timom iz Kolorada je u prethodnoj sezoni osvojio NBA titulu. Sličnu ulogu je u Golden Stejt Voriorsima, tj.- u stručnom štabu Stiva Kera, imao legendarni Dejan Milojević.

YouTube/Chaz NBA Dejan Milojević i Nikola Jokić

Nažalost, proslavljeni srpski košarkaš i perspektivni košarkaški trener preminuo je nakon srčanog udara koji se dogodio tokom timske večere pred utakmciu protiv Jute u Solt Lejk sitiju. Dejan Milojević je prebačen u bolnicu, ali nije uspeo da se oporavi. Danima su timovi, treneri i igrači u NBA ligi pokazivali poštovanje prema njemu, a Nikola Jokić to nastavlja da radi i nekoliko meseci nakon smrti.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić nacrtao pobedu Denvera preko Mareja Arena Sport