Mučio se tri sata Rafael Nadal, morao je da se vraća iz minusa i da spašava brejk lopte u petom setu na svoj servis, ali je na kraju prošao! Pobedio je Belgijanca Zizua Bergsa 4:6, 6:3, 6:4 u prvom kolu turnira u Rimu i sada ga čeka duel sa Hubertom Hurkačom u drugoj rundi. 

Zizu Bergs je kao 108. igrač sveta došao iz kvalifikacija, a već posle četiri gema izgubio je svoj servis. Kada je delovalo da će Nadal pregaziti svog rivala Bergs je odmah uzvratio i uz dva brejka uspeo da povede sa 1:0 u setovima. U drugom setu je Nadal opet brzo došao do brejka, ali ovoga puta do samog kraja nije ispustio tu prednost. Odbranio je dve brejk lopte i došao do izjednačenja. U trećem setu je uzeo brejk u trećem gemu. a onda izdržao tri brejk lopte i došao do pobede.

"Ovo nije bio moj najbolji meč, ali sam našao način da pobedim i to je jako bitno za mene. Nisam igrao mnogo tenisa u zadnje vreme, ali mislim da mogu da igram mnogo bolje nego sada. Uvek je lepo igrati ovde. Publika je bila sjajna ovde za mene od početka moje karijere i zahvalan sam im na tome", rekao je Nadal posle pobede. 

Što se srpskih tenisera tiče Hamad Međedović je napravio veliki rezultat i pobedio je Alekseja Popirina, Miomir Kecmanović igra protiv Brendona Nakašime. Dušana Lajovića čeka meč sa Lorencom Sonegom, a Novak još čeka svog rivala.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Rafael Nadal sa sinom Instagram/tennisactu