Aleksandra Krunić završila je takmičenje u singlu na Rolan Garosu. Izgubila je od Kejti Voljnec (Amerika) - 7:6 (7:4, 6:2). Ključan je bio prvi set u kom je gubila sa 5:2, uspela da se vrati i izjednači, pa da spasi četiri set lopte i onda je pala u odlučujućem gemu. U drugom je bila žargonski rečeno "jednosmerna ulica".

Po završetku meča sela je pred srpske novinare i bila je na ivici suza. Teško joj sve ovo pada. "Nisam trenutno na tom nivou. Pokušavam trenutno da samo ostanem iznad vode što bi se reklo. Puno turnira sam odigrala. Nisam imala ni trening blokove, imam još tri turnira sa zaštićenim renkingom. Vidi se i po mojoj igri da fizički padam, jurim turnire, nisam spremna za iste. Trenutno sam u nekom među nivou. Dobijam neke protivnice koje su u kvalifikacijama WTA, na ITF, mogu da odigram neke gemove, ali me nema za ceo meč", počela je Aleksandra.

Nastavila je brzo svoje izlaganje. "Napraviću bolji raspored kada završim sa zaštićenim renkingom. Sada jurim po turnirima. Nije pametno, nikad to nisam radila, ali mi se završava to pred Vimbldon. Umorna sam, psihički, pod pritiskom sam. Sve mi se nakupilo. Treba da stanem, da počnem da treniram, da poboljšam neke stvari, nemam vremena za to. Posle Vimbldona ću napraviti bolji plan, kada budem znala rang posle turnira. Biću pametnija tada."

Jedno od pitanja bilo je i da li ima snage da nastavi da "kopa" i dalje. "Ne znam. Trenutno mi je situacija dosta apstraktna. Uvek sam mogla da se oslonim na tenis. Sada nemam rang, ali nikada nisam bila 500. na svetu, možda sa 15 godina. Imam osećaj da sam nigde i da ništa više neću postići u životu. Znam da je to trenutno stanje. Imam milion pitanja u glavi svaki dan, onda odigram dobre mečeve i u fazonu sam da imam nivo tenisa za top 100. Trenutno su to rezultati sa oscilacijama. Nisam imala konkretan rad. Tako da, deluje mi da je sve što želim da postignem toliko daleko."

Aleksandra Krunić
Profimedia 

Želja postoji i to nije upitno, ali... "Ne znam da li ću se ikada vratiti igde. Nadam se da je to trenutno stanje. Samopouzdanje dolazi iz treninga. Ja sam trenirala koliko sam mogla, dosta rada u teretani zbog noge. Išla sam sa turnira na turnir, trenutno nemam izbora. Moram to da radim. Zavisim od par rezultata gore-dole, a nemam iza sebe nikakav sistem. Promeniće se i to. Samo se nadam... Mislim nadam se. Da neću početi sa rangom od 400 i nešto i da neću morati da igram dvadesetpetice. Mislim dosta o tome."

Sa knedlom u grlu pričala je o svemu. "Iako delujem da je sve super, moram da teram sebe, neće niko da me tera. Imam dosta sumnji. Pokušavam da ne dozvolim da me to proguta. Ne mogu sebe da lažem da će sve biti super. Već šest meseci putujem, nisam stala, guram sebe. Ne znam odakle da vučem sebe. Čujem sa tribina da viču da mogu, pa mi se zavrti u glavi. To će da prođe, treba da se isplačem, pokušavam da lažiram. Radila sam to već par meseci, došla sam do faze pucanja. Ništa nije dobro, onda ću da se vratim na lažiranje, dok ne dođe taj deo."

Pokušaće da odigra što bolje na preostalim turnirima koje ima sa žaštićenim rangom. "Igraću na travi tri turnira, dubl ovde, pa Hertongenboš, Berlin, videću gde ću upasti. Ovo mi je drugi glavni žreb, sve ostalo kroz kvalifikacije. Počela sam od januara sa zaštićenim renkingom, sve jaki turniri, prođem kvalifikacije i ne mogu da dišem posle. Takav je put. Teže mi je da igram sad nego oporavak i rehabilitacija. Sad kad sam počela da igram, teže mi je od savijanja kolena i tih stvari za koje su mi pričali da će da mi bude teško. Valjda će da prođe i to. Znam šta treba da radim da bih se vratila. Da li ću moći, ne znam. Radim sada ono što ne volim, nikada nisam igrala toliko turnira. Nemam izbora trenutno. Držim se, trudim se da ne potonem. Nisam imala snage u ovom meču."

Aleksandra Krunic (1).jpeg
Eurosport/Screenshot 

Dodatno je na kraju objasnila i kako funkcioniše taj zaštićeni rang. "Sa zaštićenim renkingom imam 10 turnira, počinje 12 meseci od kada krene prvi turnir, meni je Vimbldon bio prvi turnir prošle godine", zaključila je Aleksandra Krunić.

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO:

Fudbalska revolucija u Kataru 1 MONDO/Milutin Vujičić