Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je bez većih problema pobedio Pjer-Iga Erbera (6:4, 7:6, 6:4) koji je igrao na višem nivou od onog na koji nas je navikao, prosto jer je uz sebe imao ceo stadion. Domaći teniser je uživao podršku navijača sa tribina, ali u jednom trenutku to je postalo čak i degutantno, pošto su pojedinci na tribinama počeli da slave Đokovićeve greške - i ne samo to.

U poslednjem gemu meča, kada je Đoković pokušavao da "brejkom" dođe do pobede protiv Erbera, vrlo bezobrazna publika na stadionu "Filip Šatrije" je čak zviždala našem teniseru kada je pao na zemlju. U pokušaju da stigne jednu loptu, Noletu je noga proklizala i zavšio je na zemlji, a kada je otišao da se obriše začuli su se zvižduci!?

Publici je smetalo što je Đoković napravio pauzu od desetak sekundi kako bi se uverio da je dobro i obrisao zemlju peškirom sa kolena i majice, međutim i to je bio problem... Pogledajte reakciju!


Naravno, nakon toga je Đoković shvatio s kim ima posla i vrlo brzo je napravio željeni brejk, dočekavši duplu servis grešku Erbera. Tako je došao do pobede nad domaćim teniserom, a istovremeno je pokazao publici da ga ne izaziva ako već misli dobro igraču za koga navija. Gotovo po pravilu se dešava da Đoković u tim trenucima dobije dodatnu snagu i uništi svog protivnika, koji čak nije ni tražio da to rade.

Podsetimo, Novak Đoković će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Pabla Karbaljesa Baene iz Španije, koji je takođe bio bolji od domaćeg tenisera Konstantina Lestijena, a taj meč je na programu u četvrtak. Termin se i dalje čeka.

MOHAMMED BADRA/EPA Novak

BONUS VIDEO:

Goran Ivanišević o Novaku Đokoviću MONDO/Nemanja Stanojčić

(MONDO - M.V.)