Novak Đoković pokazao je celom svetu još jednom zašto je tu gde jeste. Zašto je i dalje prvi igrač sveta i najbolji svih vremena. Nije važno u kakvom je stanju, nije bitno što ga organizatori ne poštuju. Sve to je prebrodio i zaostatak od 2:1 u setovima protiv Lorenca Musetija pretvorio je u pobedu od 3:2 i prolazak u osminu finala - 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0.

MONDO je na licu mesta, a jedan od detalja koji je prelomio meč, bar ako je suditi po viđenom, dogodio se u četvrtom setu. Osvojio je gem za 1:1 i onda se okrenuo ka svojoj loži. Tamo je pogledao ka svojoj supruzi Jeleni, stegao reket i pogledao je. Delovalo nam je kao da joj kaže "To je to, znam šta treba da radim."

Upravo to bilo je jedno od pitanja za srpskog asa. Šta se dogodilo u tom gemu. "Imao sam malu razmenu osmehu sa Jelenom. Ona mi je novi psiholog, novi-stari. Hvala svima što ste ostali. Ovo su istorijski trenuci. Treće kolo, nije kraj turnira. Ovakvi mečevi zauvek ostaju", rekao je Đoković sa osmehom.

CAROLINE BLUMBERG/EPA, Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia Fotografije sa meča protiv Lorenca Musetija.

Ništa još nije gotovo, sve je daleko od rešenog. Novak za mesto u četvrtfinalu igra protiv Fransiska Serundola i taj meč igraće se u ponedeljak. Najverovatnije u večernjem terminu, ali to još uvek nije potvrđeno.

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO:

MONDO Novak Djokovic u Areni