Novak Đoković je u četvrtom kolu Rolan Garosa, iako je bio primoran da igra do tri ujutru u Parizu! Na kraju je posle pet setova protiv Lorenca Musetija stigao do meča sa Fransiskom Serundolom, a pre tog meča su se ređale neverovatne pohvale na račun obojice rivala u trećem kolu. Čak su i najveći Novakovi hejteri poput Matsa Vilandera moraju da priznaju da je Srbin uradio nešto potpuno neverovatno!

Na kraju se dotakao Šveđanin i Novakovih godina, ali i njegove porodice! Pričao je Đoković koliko mu je teško kada je odvojen od sina Stefana i ćerkice Tare, a Vilander je sada baš njih pomenuo!"Ovo je onj meč u kome pomislite: 'Ma beži bre, Novače! Idi kući, imaš decu! Ali on odbija da uradi to!", rekao je nekadašnji trostruki osvajač Rolan Garosa.

Upravo je pred ovaj Rolan Garos pričao Novak Đoković da je morao da ostavi decu i fokusira se na tenis. Jako mu je teško palo to što će propustiit neke jako bitne trenutke u životima Stefana i Tare. "Dok ovo pričamo, moja deca su u Evropi i neću ih videti nedeljama i to me sve više povređuje, što ih ostavljam. Pre neki dan je mojoj ćerki ispao prvi zub i nisam bio tu, to me ubija. Kakav sam ja to otac kada sam to propustio? Ali sa druge strane, ovde sam i tu sam gde se nalazim", rekao je iskreno Novak. 

undefined Novak

Kao što je i on kao dete odmah uhvatio reket u ruke, to je bio slučaj i sa njegovim sinom Stefanom. Videli smo mnogo puta Stefana sa tatom na terenu, kako kao podršku, ali tako i kao sparing partnera!

"Imao sam četiri ili pet godina, pričao sam ovu priču mnogo puta. Jedan od mojih prvih snimaka sa reketom je kada sam imao četiri godine i moj otac je snimao. Bilo je to na planini Kopaonik u Srbiji, provodili smo mnogo vremena na toj planini, imali su tri terena i pomagao sam ljudima koji su tu radili da prave teren. Moji roditelji imali su restoran 50 metara od terena. Radnici su me videli da sam znatiželjan oko toga šta se događa, pa su mi rekli 'Donesi nam pivo i pustićemo te da praviš teren sa nama'. I to sam i radio, donosio sam im vodu i pivo, nisam naravno pio sa njima, ali radio sam i od tog trenutka sam se tako povezao sa tenisom. Nikad pre toga nisam video tenis, ali od tog trenutka sam dosađivao roditeljima svakog dana da moraju da mi kupe reket. I verujem da način na koji si vaspitavan i da je bitna ta veza sa tvojim korenima, poreklom, da održiš vezu sa svojom porodicom, ljudima koji su toliko toga žrtvovali da bi ti ostvario san", istakao je Novak.

MONDO/Nemanja Stanojčić Stefan Đoković na Novakovom treningu

Fransisko Serundelo je Argentinac koji je na svojoj omiljenoj podlozi iznenadio 14. nosioca Tomija Pola i dobio ga u četiri seta. Što se tiče meča sa Novakom, videćemo kako će se pokazati, a taj meč će najverovatnije biti na programu u ponedeljak. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Eurosport Novak protestuje kod sudije zbog navijaca