Najbolji britanski teniser Endi Marej doživeo je emotivan oproštaj na Vimbldonu posle poraza u dublu sa bratom Džejmijem, ali je planirao da odigra još jedan meč. U prisustvu Novaka Đokovića, Martine Navratilove, Džona Mekinroa i mnogih drugih, on je u suzama napustio teren sa svojim bratom i plan je bio da u subotu uveče on odigra još jedan meč, u miks-dublu, zajedno sa zemljakinjom Emom Radukanu. Ipak, Ema se povukla sa tog meča, a Endijeva majka Džudi ostavila je na Instagramu samo dve reči u komentaru na tu vest: "Da, zadivljujuće".

Na društvenim mrežama mnogi su komentarisali tu objavu Endijeve majke, smatrali da ju je optužila da je "upropastila oproštaj" njenog sina, a onda je i sama objasnila šta je htela da kaže. "Nisam sigurna da bilo ko shvata sarkazam ovih dana. Veoma sam sigurna da je na njenu odluku u velikoj meri uticalo to da je meč zakazan kao tek četvrti na terenu Broj 1", napisala je Džudi Marej i tako prebacila krivicu na organizatore.

ADAM VAUGHAN/EPA Džudi Marej

Isprva zaista začuđujuća, ta odluka je "poklopila" neodigrani teniski meč sa utakmicom fudbalske reprezentacije Engleske protiv Švajcarske na Evropskom prvenstvu. Dan kasnije, Radukanu je svakako završila učešće na Vimbldonu, šokantnim porazom u meču protiv predstavnice Novog Zelanda Lulu Sun (2:6, 7:5, 2:6), koja je rođena sa prezimenom Radovčić, zbog oca Hrvata.

Eliminacija Eme Radukanu, šampionke US Opena iz 2021. godine, nije jedina senzacija u nedelju uveče, jer se i Amerikanka Koko Gof (2. nosilac), eliminisala u borbi za četvrtfinale od zemljakinje, Eme Navaro, 4:6, 3:6. Sve je tralo samo sat i 14 minuta. Navaro je aktuelna 17. teniserka sveta i ranije ove sezone eliminisala je i Arinu Sabalenku na Indijan Velsu i pokazala je da je ovo njena sezona.

(MONDO - M.Š)