Slušaj vest

Aleksander Zverev ispao je sa Vimbldona iako je vodio sa 2:0 u setovima i bio na korak do prolaska u četvrtfinale. Tejlor Fric je uspeo da napravi neverovatan preokret na Centralnom terenu - 4:6, 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:3), 6:3.

Meč je trajao preko tri i po sata i zbog njih dvojice se početak meča Novaka Đokovića i Holgera Runea odužio. Da je Nemac rešio pitanje pobednika u tri seta, odavno bi taj duel bio u toku. Ovako je nemački teniser uspeo da ispusti trijumf i prolaz dalje, a Amerikanac će definitivno dugo da pamti nestvaran preokret.

Nemac je na ovom meču bio sa steznikom na kolenu, identičnim kakav ima Đoković. Na prethodnom meču se okliznuo na travi i tada je povredio koleno. Završio je taj meč, nije delovalo da mu to pravi problem u ovom duelu. Fric će u narednom kolu igrati protiv Lorenca Musetija (Italija), a pobednik tog meča mogao bi da igra protiv Đokovića u polufinalu.

Aleksander Zverev ispao sa Vimbldona izgubio od Tejlora Frica
Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ipak, da ne trčimo pred rudu. Prvo Novak treba da pobedi Runea, a onda je u četvrtfinalu rival Aleks de Minor koji se žalio na povredu posle trijumfa protiv Artura Filsa.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

RTS Novaku ukrali poen na Vimbldonu