Slušaj vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković boriće se protiv Holgera Runea za mesto u četvrtfinalu Vimbldona, a ukoliko mu to uspe, rival će mu biti dobro poznati lik. Pobedom nad Arturom Filsom (3:1) plasman među osam najboljih na prestižnom turniru već je obebzedio Aleks de Minor i on bi trebalo da bude Đokovićev naredni protivnik ukoliko povreda koju je zadobio nije ozbiljnija - a njih dvojica imaju zanimljivu i veoma burnu prošlost.

Teniser iz Australije dva puta se našao na "pogrešnoj strani", odnosno dva puta je pokušavao da napravi skandale na račun Novaka Đokovića. Jednom se smejao zbog pakla koji je Novak prolazio kada je pokušao da uđe u Australiji i stigne na prvi grend slem sezone tokom korona virusa, kada je čak bio i privođen, a drugi put je u pitanje dovodio povredu najboljeg ikada nakon što je baš u Melburnu pregažen na terenu!

Počelo je u januaru 2022. godine... "Kriterijumi su takvi, medicinski panel je nezavistan, ako je ispunio te kriterijume, treba mu omogućiti da dođe ovde", rekao je australijski teniser Džejms Dakvort na konferenciji. Tada se uključio Aleks. "To je baš politički korektno. Da...Kao što je Džejms mudro zborio. Rekao je prave stvari", izgovorio je De Minor i prasnuo u smeh.

Australijski teniser Aleks de Minor dobio je pravu lekciju od najboljeg svih vremena 2023. godine, kada je na Australijan openu u tri seta osvojio tek pet gemova, od čega dva na samom početku meča. I tada je počeo previše da filozofira, pa je povredu Novaka Đokovića doveo u pitanju, uz osmeh kojim je trebalo da se "zaštiti" od dodatnih pitanja na tu temu.

"Ne znam, recite vi meni kako je izgledao? Mislim da se dosta dobro kretao, ne znam", složio je nekoliko puta ramenima De Minor i podrugljivo se nasmejao, pa su i novinari su insistirali da nastavi da priča o tome. "Videli su svi šta se dešava poslednjih nekoliko nedelja i samo se o tome priča. Igrao sam danas protiv njega i ili nisam dovoljno dobar teniser da to iskoristim ili je igrao predobro. Bio je predobar u svakom smislu", dodao je Aleks o Novakovim bolovima u zadnjoj loži.

Aleks de Minor je u karijeri osvojio devet ATP titula, a najbolji rezultat na grend slem turnirima mu je plasman u četvrtfinale, što je ponovio i na ovogodišnjem Vimbldonu. Trenutno je deveti teniser sveta, dok mu je najbolji plasman u karijeri sedma pozicija, koju je držao pre nekoliko nedelja.

Protiv Novaka Đokovića igrao je tri puta u karijeri, a ima učinak od jedne pobede i dva poraza. Najbolji teniser svih vremena slavio je na Australijan openu 2023. godine u tri seta, Australijanac je uzvratio na Junajted kupu 2024. godine, a poslednji okršaj imali su u Evropi. Đoković je bio uspešniji u četvrtfinalu Monte Karla.

(MONDO/Dušan Ninković)

BONUS VIDEO:

instagram/k1ngkyrg1os Novak i Nik igraju tenis