Slušaj vest

Imamo prvu finaliskinju Vimbldona, a kakav smo meč gledali u prvom ženskom polufinalu! Posle tri sata igre Jasmina Paolinisavladala je Donu Vekić 2:6, 6:4, 7:6. Ovo je bilo i najduže vimbldonsko polufinale u istoriji ženskog tenisa!

U prvom setu je delovalo da će Hrvatica lako dobiti iskusnu Italijanku. U maratonskom prvom gemu jedva je sačuvala servis Paolini, držala se do 2:2, a onda nestala sa terena i rutinski je dobia prvi set sa 6:2 Dona Vekić. U drugom je Paolini odbranila tri brejk lopte, a onda kada je bilo najvažnije je sa samo jednim izgubljenim poenom uspela da uzme brejk i izjednači u setovima - 6:4. Usledio je neverovatan treći set! Odmah je napravila Dona Vekić brejk, odbranila ga je, držala se do 3:2, a onda smo videli tri brejka zaredom. Izjednačila je na 3:3 Jasmina Paolini, zatim je povela sa 4:3 Vekićeva, da bi Paolini opet uzela brejk. Otišli smo u supertajbrejk gde je Paolini trijumfovala sa 10:8 i otišla j finale!

"Igrala je Dona jako dobro, pogađala je sve i svuda. Mučila sam se na početku, ali sam samo sebi ponavljala da moram da se borim do kraja i da unapredim svoju igru na terenu jer sam na početku igrala jako loše. Ovog meča ću se sećati jako dugo ili do kraja svog života. Mnogo sam razmišljala o tome tša da radim na terenu iz poena u poen, išla sam iz poena u poen i nema boljeg mesta na svetu da se borim za svaki poen. Bilo je uživanje igrati ovakav meč, hvala vam što ste navijali za mene i zahvaljujem se i mojim Italijanima", rekla je ona posle meča. 

Jasmina Paolini ima 28 godina, a trenutno je sedma na VTA listi i još više će napredovati nakon plasmana u finale, gde je čekaju Barbora Krejčikova ili Elena Ribakina. Ove sezone je prvo ušla u četvrto kolo Australijan opena, a odna je ušla u finale Rolan Garosa koje je izgubila od Ige Švjontek.

"Verujem da je za sve članove porodice bilo teško da gledaju ovaj meč koji je bio pravi rolerkoster. Jako sam srećna što ste tu, što ste me gledali i bodrilI", rekla je Paolini na kraju. Za sada je sigurno da će ona biti peta na VTA listi sledećeg ponedeljka, a u slučaju da dođe do svoje prve grend slem titule mogla bi da se približi Eleni Ribaninoj i Arini Sabalenki koje su ispred nje. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

YouTube/Wimbledon Navijači zvižde na pomen imena Novaka Đokovića na Vimbldonu