Slušaj vest

Najbolji teniser ikada Novak Đoković igraće u nedelju popodne svoje deseto finale na Vimbldonu i protiv Karlosa Alkaraza pokušati da stigne do osme titule u Londonu. Bila bi to istorijska, 25. grend slem titula u karijeri najtrofejnijeg tenisera svih vremena, a da dokaže da je najbolji više mu i nisu potrebni trofeji. To sada zna ceo svet, pa između ostalog i Džon Mekinro i Nik Kirjos.

Nekadašnji američki teniser, jedan od najvećih u istoriji, i njegov daleko mlađi kolega iz Australije poslednjih dana su u centru pažnje jer su veoma bliski Novaku. Brane ga od publike na Vimbldonu, pružaju mu podršku da osvoji još jedan veliki pehar i čini se da obojica svim srcem navijaju za njega. Kada je već tako, uspeli su da se dotaknu i jedne bolne teme o kojoj svet ne priča dovoljno.

Mekinro i Kirjos su tokom Novakovog meča protiv Lorenca Musetija podsetili na užasan tretman koji je Srbin imao u Melburnu, odakle je deportovan umesto da mu se dozvoli učešće na Australijan openu. "Da li je Novak Đoković zaslužio da bude deportovan iz Australije", pitao je legendarni Džon Mekinro, a Nik Kirjos je imao spreman odgovor. "Naravno da nije", odgovorio je Australijanac, koji je u poslednje vreme veoma blizak sa Novakom  i čitavom porodicom Đoković.

Tokom ovogodišnjeg vimbldona Nik Kirjos se priključio legendarnom Džonu Mekinrou i sada obojica rade kao stručni konsultati i komentatori tokom teniskih mečeva. Ipak, Australijanac želi da se vrati na teren i ovo mu je samo "sezonski" posao dok se oporavlja od povrede. to pokazuju i treninzi koje je imao sa najboljim svih vremena - Novaku je bio glavni sparing partner jer ima ubitačan servis koji na travi pravi ogromnu prednost.

Nik je nekoliko dana bio nerazdvojan sa Novakom Đokovićem, pa samim tim i sa porodicom srpskog sportiste. Mogli smo da ga vidimo kako se druži sa Tarom i igra u dublu sa Stefanom, a o naslednicima najboljeg tenisera svih vremena ima samo reči hvale. Danas je Kirjos prijatelj čitave porodice Đoković, iako je godinama bio jedan od Novakovih najvećih kritičara.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

RTS Novak đoković svira violinu reketom