Slušaj vest

Alen Stevanović će ponovo postati "traktorista"! Nekadašnji reprezentativac Srbije koji je već nosio dres IMT-a u sezoni 2022/23 vraća se u ekipu pošto je prošlu sezonu proveo u Indiji. Levokrilni fudbaler rođen u Cirihu počeo je karijeru u Radničkom sa Novog Beograda, potom je igrao za Radnićki Obrenovac, a onda ga je 2009. uzeo Inter iz Milana. Odatle tje prešao u Torino gde je bio pet godina, doduše uz pozajmice Torontu, Palernu, Bariju i Speciji, a povratak u srpski fdubal usledio je 2015. kada je zaigrao za Partizan. Nakon dve sezone u crno-belom otišao je za Japan, pa u poljsku Vislu i u Bugarsku.

Za A selekciju Srbije igrao je tri meča 2012. i 2013. godine kada ga je u nacionalni tim zvao Siniša Mihajlović. Debitovao je protiv Belgije kada je zamenio Duška Tošića, a protiv Hrvatske je na "Maksimiru" čak bio i u startnoj postavi. Sada se vraća u srpski fudbal i potpisao je dvogodišnji ugovor sa IMT-om. 

"Iskusno levo krilo - Alen Stevanović je danas potpisao ugovor sa našim klubom na 2 godine. Alen je nastupao za brojne velike klubove u Evropi. Ponikao je u mlađim kategorijama Intera, a profesionalnu karijeru je započeo u Torinu. Nastupao je još za Speciju, Palermo, Tornonto, Partizan i još mnogo drugih timova. Alen Stevanović u naš klub dolazi kao slobodan igrač i mi mu želimo puno sreće i uspeha u dresu Traktorista!", navodi se u saopštenju kluba. 

(MONDO, N.L.)