Slušaj vest

Novak Đoković je stigao do finala Vimbdona, ali čak i da je osvojio turnir u Londonu ostao bi drugi na ATP listi. Karlos Alkaraz je takođe znao da će bez obzira na ishod finala ostati treći, tako da nema nekih velikih promena u vrhu svetskog tenisa. Novu nedelju, svoju šestu na vrhu ATP liste počinje Janik Siner. Mladi Italijan ima 9.570 bodova i beži Novaku prkeo 1.000 poena, a Alkarazu skoro 1.500. On je sada šest nedelja prvi na svetu i izjednačio se sa Marselom Riosom, Tomasom Musterom i Jevgenijem Kafeljnikovom. Pošto će sigurno ostati na prvom mestu još bar dve nedelje krajem jula će se sa osam nedelja na vrhu izjednačiti sa Džonom Njukombom i Huanom Karlosom Fererom, a početkom avgusta će se izjednačiti sa Maratom Safinom sa devet nedelja na vrhu. Potom slede Boris Beker sa 12 nedelja, Endi Rodik sa 13, Danil Medvedev sa 16 i Mats Vilander sa 20. 

Novak Đoković će ovog ponedeljka imati 8.460 bodova, a Karlos Alkaraz 8.130. Kako pre Montreala početkom avgusta neće igrati nijedan turnir za poene znamo da sasvim sigurno do sredine narednog meseca neće biti promena na samom vrhu. Ipak pre toga će Siner, Đoković i Alkaraz odigrati Olimpijske igre koje počinju 29. jula. 

Relativno blizu vodeće trojke su Aleks Zverev sa 7.015 bodova i Danil Medvedev sa 6.525, a zatim sledi grupa tenisera sa dosta manje poena. Aleks De Minor je četvrfinalom na Vimbldonu stigao do šestog mesta prvi put u karijeri, a top deset zatvaraju Hubert Hurkač, Andrej Rubljov, Kasper Rud i Grigor Dimitrov. Što se tiče naših tenisera Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Laslo Đere su se naređali od 50. do 60. mesta, a Hamad Međedović je 126. i nikako da se probije u sam teniski vrh.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RTS Englezi na Vimbldonu navijaju za Novaka Đokovića