Slušaj vest

"Još jedan NBA ugovor za nekadašnje igrače Mege! Karlo Matković je potpisao ugovor na dve plus jednu godinu sa Nju Orleans Pelikansima. U ovom momentu sedam bivših košarkaša Mege ima ugovore sa NBA timovima, uz još dva moguća potpisa", napisao je Miško Ražnatović. 

Reprezentativac Hrvatske rođen u Livnu nastupao je u karijeri za Cedevitu, OKK Beograd i Megu, a Pelikani su ga uzeli kao 52. pika na draftu 2022. godine. Prošle sezone je u februaru otišao u NBA i tamo odigrao nekoliko mečeva, a sada bi mogao da dobije veću šansu. Njegov trogodišnji ugovor vredi 4.900.000 dolara.

Sedam košarkaša Mege sa NBA ugovorima su Nikola Jokić, Vasilije Micić, Ivica Zubac, Vlatko Čančar, Goga Bitadze, Nikola Jović i Boban Marjanović. Ugovore čekaju ovogodišnji pikovi sa drafta Nikola Topić i Nikola Đurišić, što je jako bitno i za Crvenu zvezdu. Jasno je da se Topić neće vraćati u Evropu i da će dogovoriti višegodišnju saradnju Oklahomom koja ga je uzela kao 12. pika prve runde. 

Ipak Nikola Đurišić koga je Atlanta uzela kao 43. pika je meta Crvene zvezde. Nadaju se crveno-beli da bi on mogao da se odluči na još jednu sezonu u Evropi i to u taboru crveno-belih. Ako ipak ostane u redovima Atlante za koju sada igra Letnju ligu crveno-beli će vratiti Ognjena Dobrića u sastav

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Nenad Stefanović o preskakanju koraka i NBA