Slušaj vest

Karlos Alkaraz je upotpunio jedan od najvećih sportskih dana u istoriji Španije pošto je osvojio svoj drugi Vimbldon, a četvrti grend slem u karijeri. Pobedio je Novaka Đokovića 6:2, 6.2, 7:6 što je kasnije bio uvod za osvajanje Evropskog prvenstva od strane fudbalera Šoanije. 

Prvi koji je čestitao Alkarazu na ovom uspehu je Novak Đoković, a među prvima koji nisu bili na Vimbldonu javio se Rafael Nadal. Dvostruki osvajač Vimbldona, teniser sa 22 osvojena grend slema u karijeri je odmah na instagram profil postavio sliku na kojoj se vidi da je gledao finale i napisao: "Čestitke Karlose", uz četiri emotikona pehara koji simbolizju četiri grend slem titule njegovog sunarodnika.

"Kakav veliki momenat, još jedan u nizu. Veliki zagrljaj za tebe", napisao je ispod toga Nadal, koji je i dalje ubedljivo najuspešniji španski teniser svih vremena. Iako Alkaraz piše istoriju i sa samo 21 godinom je osvojio četiri grend slema i 36 nedelja je bio prvi na ATP listi, još je jako daleko od Nadala. Rafa je u karijeri osvojio 22 grend slema, od čega čak 14 na Rolan Garosu i osvajao je svaki grend slem u karijeri. Bio je prvi na ATP listi 209 nedelja. 

TOLGA AKMEN/EPA Novak Đoković Alkaraz trofej

Sledeći turnir na kome će moći da odmere snage Novak Đoković i Karlos Alkaraz, ali i Rafael Nadal sa njima su Olimpijske igre u Parizu. Igraće se na Nadalu omiljenoj šljaci, na terenima Rolan Garosa, a Karlos Alkaraz će, iako je treći na ATP listi, biti drugi nosilac ispred Novaka. Nadal iako je daleko iza 200. mesta imaće zaštićeni ranking i biće deveti nosilac turnira. 

Rafael Nadal inače nije ni igrao na Vimbldonu pošto je na Rolan Garosu pre toga izgubio u prvom kolu od Aleksandra Zvereva. Sada će mu Olimpijske igre verovatno biti poslednji turnir u karijeri. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Instagram/tennisactu Rafael Nadal sa sinom