Slušaj vest

Dok je Novak Đoković dobio paklen žreb i moraće da igra protiv Rafaela Nadala već u drugom kolu, sa druge strane Karlos Alkaraz je dobio jako, jako lak put! Njemu će se u prvom kolu turnira u Parizu suprotstaviti najslabiji protvinik iz celog žreba, Libanac Habi Habib! On je trenutno 275. reket svega, a nikada nije bio bolji od 259. mesta na ATP listi. 

Libanac koji je rođen u Hjustonu uglavnom igra  fjučerske i čelendžere, retko se pojavljuje na ATP turnirima, nema ga ni na ATP 250 serijama, a kamoli na mastersima ili grend slemovima. Verovatno je najlošiji teniser u žrebu, tako da se očekuje lak posao za Alkaraza na samom startu. 

Kolo posle toga drugog nosioca turnira čekaju Kameron Nori ili Talon Grikspor, solidni igrači koji se nalaze na 44. i 27. mestu na ATP listi, ali sigurno su mnogo slabiji rivali na Rolan Garosu od Rafaela Nadala koji je čak 14 puta osvajao jedni grend slem turnir koji se igra na šljaci. U trećem kolu stižu Argentinac Tomas Martin Ečeveri ili prvi put neki od nosilaca Alehandro Tabilo, koji je inače najslabije rangiran nosilac turnira.

U četvrfinalu su potencijalni rivali Karlosa Alkaraza Amerikanac Tomi Pol, Čeh Jakub Menšik ili Aleks De Minor iz Australije. Za polufinale mogući rival je bivši broj jedan Danil Medvedev koji jeste osvojio jedan grend slem u karijeri, ali na Rolan Garosu nikada nije išao dalje od četvrfinala, a uglavnom je znao rano da ispada, čak u prvom kolu nekoliko puta. Drugi potencijalni rival je Kasper Rud, ipak jedan od najboljih "šljakaša" sveta i ozbiljna prepreka. Kada se uporedi sa Novakovim žrebom, svakako dosta lakše.

Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia Novak Đoković

Što se tiče dubla, Karlos Alkaraz će igrati u paru sa Rafaelom Nadalom i tu nije imao sreće. Pošto inače ne igraju dubl njih dvojica nisu bili nosioci i zato će igrati u prvom kolu sa šestim nosiocima turnira Maksimom Gonzalesom i Andresom Molteinijem. Ostin Krajiček i Radživ Ram im dolaze u trećem kolu, u drugom takođe opasni rivali - holandski par Grikspor kolhof ili Marošan i Fučović iz Mađarske.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković o mogucem meču sa Nadalom