Slušaj vest

Novak Đoković je saznao rivale na putu ka medalji na Olimpijskim igrama! On je kao prvi nosilac bio povlašćen u žrebu i razdvojen je od Karlosa Alkaraza kao drugog nosioca sve do samog finala. Žreb je kasnio zato što se Endi Marej u poslednji čas povukao, ali na kraju smo posle više od 40 minuta čekanja da ceremonija počne dobili i rivale najboljeg tenisera ikada. 

U prvom kolu Srbin igra sa Australijancem Metjuem Ebdenom, a onda ga u drugom kolu čeka bolji iz duela Rafaela Nadala i Martina Fučoviča iz Mađarske! To znači da ćemo potencijalno gledati najveći klasik ikada što se tiče tenisa na šljaci već u drugom kolu Olimpijskih igara! Ovo je kompletan raspored Novaka Đokovića na Olimpjskim igram u Parizu: 

  • Prvo kolo - Metju Ebden, Australija
  • Drugo kolo - Rafael Nadal, Španija
  • Treće kolo - Artur Fils, Francuska 
  • Četvrtfinale - Stefanos Cicipas, Grčka/ Sebastijan Baez, Argentina
  • Polufinale Aleks Zverev, Nemačka( Lorenco Museti, Italija 
  • Finale - Karlos Alkaraz, Španija, Danil Medvedev, Rusija/ Kasper Rud, Norveška
Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia Novak Đoković

Drugi predstavnik Srbije Dušan Lajović je dobro prošao i igraće sa Nemcem Maksimilijanom Martererom u prvom kolu, Što se tiče ostatka žreba Karlos Alkaraz igra sa Habibom iz Libana, Danil Medvedev će se sastati sa Hidžikatom, Aleks Zverev sa Aleksom De Minorom. Imaćemo susret Lorenca Musetija i Gaela Monfisa, Tejlora Frica i Biblika.... 

Novak Đoković je već stigao na terene Rolan Garosa i odradio je svoj prvi trening u Parizu. Videli smo da je mnogo radio sa Miljanom Amanovićem, kao i da i dalje ima svoj steznik oko kolena koje je nedavno operisao, upravo posle povrede na terenima Rolan Garosa. Na žrebu je ipak falilo mnogo vrhunskih tenisera. Neki su bili povređeni, neki su se kao Endi Marej koncentrisali na dubl, a neki jednostavno nisu želeli da dođu na turnir koji ne deli novčane nagrade i ne daje dodatne ATP poene. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Novak Đoković peva Marš na Drinu