Slušaj vest

Rafael Nadal bi mogao da se povuče sa olimpijskog teniskog turnira u singlu i da tako "pobegne" od Novaka Đokovovića, ali od dubla neće odustajati. Iako je on otkazao individualne treninge zbog bola u desnoj butini on je zajedno sa Karlosom Alkarazom trenirao. Imali su trening meč sa kolegama iz reprezentacije Španije Pablo Karenjom Bustom i Marselom Granoljersom. 

"Doživeo je manju povredu desne butine i mora da se odmara. Ne mogu ništa da garantujem, moramo da sačekamo i vidimo. Još nismo odlučili hoće li igrati", rekao je David Ferer, selektor Dejvis kup tima Španije. 

"Marka" ipak prenosi da je Rafa odlično trenirao i da će zbog manjeg intenziteta duela u dublu sigurno izaći na teren sa Alkarazom i zaigrati protiv šestih nosilaca Maksima Gonsalesa i Andresa Moltenija iz Argentine. U duelu sa dubl specijalistom Granoljersom i Karenjo-Bustom odigrao je jedan set i zajedno sa Alkarazom je bio bolji sa 6:3. 

"Siguran sam da će Rafa igrati sutra u dublu jer je danas dobro trenirao. Hajde da vidimo kako će se osećati. Dubl zahteva manje intenziteta nego singl gde morate fizički da budete u top formi", rekao je on i tako pripremio teren za odustajanje od singl konkurencije. 

MARTIN DIVISEK/EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA Nadal

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Instagram/dutzee Reprezentacija Srbije na otvaranju Olimpijskih igara.