Slušaj vest

Novak Đoković i Rafael Nadal odigraće jubilarni 60. međusobni meč. Prvi posle dve godine i četvrtfinala Rolan Garosa koje je dobio Španac. U dosadašnjim duelima srpski as ima pobedu više - 30:29. Pokušaće da se dodatno odvoji na Olimpijskim igrama, a njegov rival će uraditi sve da poravna račune.

Ceo svet će gledati okršaj dvojice šampiona, ljudi koji zajedno imaju 46 grend slem titula. Pre dugo čekanog spektakla podsetili su se mnogi izjave koju je Nole izgovorio nedavno kada su ga pitali da li mu je Karlos Alkaraz najveći rival. Njegove reči odzvanjaju i dan danas i predstavljaju lekciju za sve. Tako govori najbolji igrač svih vremena o čoveku sa kojim je više od dve decenije vodio borbe.

"Ne mogu nikoga drugog da izaberem za najvećeg rivala dokle god Nadal igra. Dok god smo na terenu, bez obzira na renking, na dešavanja na turu. Samo zbog istorije, našeg rivalstva i svega. Imam puno poštovanja za Alkaraza. On je tek došao u prethodnih nekoliko godina, ima tu još igrača poput Medvedeva. Međutim, Rafa i ja se dugo znamo, tako da je definitivno on na prvom mestu", poručio je Đoković.

Njih dvojicu obično smo navikli da gledamo u mečevima za pehar ili bar samim završnicama turnira. Sada to neće biti slučaj pošto će "ukrstiti rekete" već u drugom kolu Olimpijskih igara. Samo jedan može da prođe dalje i da se bori za olimpijsko zlato. Novak želi ono što mu nedostaje u svojoj i te kako uspešnoj karijeri. Najsjajnije odličje za Igara i karijerni zlatni slem...

Igraće na pariskoj šljaci u kompleksu Rolan Garosa. A, šta je sudbina i kako može da ispiše neke neverovatne priče govori jedan veoma zanimljiv podatak. Prvi zvaničan meč u profesionalnoj karijeri njih dvojica odigrali su na Rolan Garosu 2006. godine u četvrtfinalu i tada je Nole predao meč. Od tog meča, pa do Mastersa u Madridu 2009. godine Nadal je bio taj koji je dominirao, vodio je sa čak 14:4 posle tog polufinala u španskoj prestonici. Od tada su se stvari promenile...

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković Olimpijske igre 2024

Uostalom, vidi se to i po trenutnom skoru. Novak ga je pobedio 2009. u polufinalu turnira u Sinsinatiju i tada je preuzeo primat. Uspeo je da ga pobedi čak 26 puta, a Rafa je 15 puta slavio, tako da je sada 30:29.

Neka ta razlika bude još veća posle meča na stadionu "Filip Šatrije" koji neće početi pre 13.30. Rafa je već dan pre meča prepustio ulogu favorita Srbinu. Da li sa namerom ili sa željom da prebaci pritisak... Videćemo. Spremite se za spektakl.

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara

(MONDO - N.S.)