Slušaj vest

Novak Đoković oglasio se još jednom posle pobede protiv Rafaela Nadala. U svom stilu, on je poslao poruku koja će se sigurno svideti Špancu. "Drago mi je da je naše epsko rivalstvo i dalje blokbaster. Srećno u dublu. Idemo Srbija!", objavio je Srbin, a onda dodao ćirilicom: "Slava Bogu".

I ova poruka snažno će odjeknuti među Novakovim navijačima, koji su sigurno primetili i to da je Novak naglasio da je vernik i na terenu, jer je otišao sa terena sa pravoslavnim krstom na majici.

Hrišćanstvo je bila česta tema na Olimpijskim igrama prethodnih dana nakon, najblaže rečeno, kontroverzne ceremonije otvaranja u kojoj su mnogi vernici pročitali ismevanje "Poslednje večere". Organizatori Olimpijskih igara zbog toga su se oglasili i uputili javno izvinjenje onima koje su skandalozni kadrovi uvredili ili uznemirili.

"Jasno je da nikad nije postojala namera da pokažemo nepoštovanje prema bilo kojoj religijskoj grupi. Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara trebalo je da slavi društvenu toleranciju. Verujemo da je ta ambicija ostvarena. Ako je to uvredilo ljude, onda nam je zaista žao", poruka je organizatora.

RTS Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću