Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara pošto je pobedio Dominika Kepfera iz Nemačke posle ne tako uzbudljivog meča. Na kraju, za 100 minuta na terenu, Nole je slavio u dva seta (7:5, 6:3), pa će tako u narednoj rundi igrati protiv starog znanca Stefanosa Cicipasa iz Grčke.

Tek na trenutke Đoković je bio nervozan, čuli smo i psovke, pa na kraju "urlik" olakšanja kada je dobio najteži poen na susretu za meč-loptu, a sve zbog vrlo teških uslova u kojima se igra u Parizu. Pred kamere Radio televizije Srbije (RTS) došao je potpuno mokar i dok se spremao za izjavu, Nole je napravio vrlo interesantan potez. Slušao je pitanje novinara Javnog servisa, a potom iz majice izvadio lančić sa krstićem. Pogledajte kako je to izgledalo:

RTS Novak Đoković vadi krstić iz majice na Olimpijskim igrama

"Neverovatna sparina na terenu u Parizu, uslovi su bili jako teški za oba tenisera, ali su naravno isti za oba tenisera. Mora čovek da se prilagodi. Znojili smo se, ovo je četvrta majica koju menjam. Drago mi je da sam prelomio rezultat, dobro sam krenuo, bio sam malo iznenađen njegovom igrom. Viši je bio odskok lopte danas, dosta brže ide, za nekoga ko ima takav spin i dobar servis, mnogo je nezgodan protivnik iako je levoruk poput Nadala. Bio sam izazvan na terenu i dobro sam odgovorio na to", rekao je Nole posle sjajne partije i svog novog plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Naravno, za njega je cilj da dođe do zlatne medalje koja mu jedina nedostaje, a izazov u vidu Grka svakako je najveći posle Nadala: "Cicipas? Finale smo igrali već 2021. na Rolan Garosu, izuzetno je kvalitetan teniser i ovde je beležio svoje najbolje rezultate, uopšte na ovoj podlozi, tri puta je osvajao Monte Karlo. Imao sam uspeha protiv njega, ali sam gubio neke mečeve. Biću spreman", zaključio je on.

Podsetimo, Novak Đoković će već u četvrtak igrati četvrtfinale, dok je polufinalni meč zakazan za petak. Tačne termine ćemo saznati kasnije večeras.

Kurir/Dado Djilas Novak Djoković, Dominik Kepfer

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara