Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se prvi put u karijeri u finale Olimpijskih igara pošto je pobedio Lorenca Musetija nakon strašnog meča na "Šatrijeu". Đoković je igrao povređen, nakon problema sa kolenom koji su se javili u četvrtfinalu protiv Stefanosa Cicipasa, ali je "stisnuo zube" i pokazao neverovatan nivo tenisa (6:4, 6:2).

To znači da će Nole igrati za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i to protiv trenutno svog najvećeg rivala Karlosa Alkaraza. Njih dvojica su ubedljivo najbolji na turniru u Parizu i dobra vest je da je u subotu pauza za finaliste. Imaće vremena da malo predahnu kako bi nam u nedelju pružili pravi meč u finalu Olimpijskih igara, a iako se još čeka zvaničan termin - znamo da će biti oko 13.30 ili 14.00.

Nole je došao do svoje druge olimpijske medalje u karijeri pošto je 2008. u Pekingu osvojio bronzu, dok posle toga nije imao sreće u Londonu, Riju i Tokiju. Što se tiče Karlosa Alkaraza, postao je najmlađi finalista teniskog turnira na Olimpijskim igrama i postao je najmlađi od 1904. godine.

Kurir/Dado Đilas Pariz 2024

Dobra vest je da je Alkaraz igrao i tri meča u dublu, što bi trebalo u teoriji da znači da je nešto umorniji od Noleta, ali videćemo koliko će to imati uticaja do nedelje i popodnevnih časova. Očekuje se oko 25 stepeni Celzijusa.

Do sada, Novak Đoković i Karlos Alkaraz su odigrali šest mečeva i izjednačeni su sa po tri pobede. Dobra vest je da je Nole dobio prethodni na šljaci, baš na Rolan Garosu 2023. godine. Poslednji je pak pripao Špancu u finalu Vimbldona kada je dominantno došao do pobede i svog trećeg grend slema u karijeri.

Pogledajte i najbolje fotografije sa meča:

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković Lorenco Museti

BONUS VIDEO:

RTS Novak se svadja sa sudijom