Slušaj vest

Ko čeka taj dočeka. Novak Đoković čekao je od Olimpijskih igara u Pekingu i od bronze osvojene 2008. godine. Čekao, čekao i dočekao - zlato je stiglo! Morao je 16 godina da bude strpljiv, ali je konačno došao do najvećeg uspeha u karijeri kako i on sam kaže. Uzeo je odličje na najvećoj sportskoj smotri.

Drama, dva taj-brejka i pobeda protiv Karlosa Alkaraza. Posle svega toga ostavio je kratku i jasnu poruku na Instagramu. Sve je bilo jasno. "Srbijo, uspeli smo! Volim vas, Nole", napisao je Đoković i dodao nekoliko fotografija sa meča i sa ceremonije dodele medalja.

U jednom od bezbroj intervjua koje je dao po završetku meča priznao je da je sada slagalica konačno kompletna. "Da, jeste. Sebi sam stalno ponavljao da sam dovoljan, ali mogu da budem samokritičan. Ne znam... Imao sam internu bitku sam sa sobom. Osećao sam da nisam dovoljno dobar u životu i na terenu i van terena. Ovo mi je velika lekcija. Zahvalan sam na blagoslovu da osvojim istorijsko zlato za svoju zemlju. Ispunio sam karijerni zlatni slem, oborio rekorde...", poručio je Nole.

CAROLINE BLUMBERG/EPA Novak Đoković pobeda

Pogledajte i tu objavu:

BONUS VIDEO:

RTS1 Novak sa porodicom slavi