Slušaj vest

Rafael Nadal oglasio se posle finala Olimpijskih igara Novak Đoković - Karlos Alkaraz. On je na društvenim mrežama objavio dve poruke - jednu za svog zemljaka i drugu koju je uputio Srbinu.

"Karlose, iako znam da je danas težak dan, vrednuj medalju koja je izuzetno važna za celu zemlju. Kada prođe vreme, i ti ćeš to shvatiti. Hvala ti za ovu neverovatnu nedelju i za odličje koje si doneo španskom sportu", napisao je Rafa na španskom svom nasledniku.

Rafael Nadal se na engleskom potom oglasio Novaku Đokoviću. "Čestitam ti Novače na kompletiranju Golden slema i na tome što si ostvario ono što si želeo. Svaka čast!", sročio je Španac u lepu čestitku. Uz nju, on je objavio fotografije igrača koji su osvojili i sve grend slemove i olimpijsko zlato, a u tom društvu je i sam već 16 godina.

viber_image_2024-08-04_18-51-10-496.jpg
Instagram/rafanadal 

Rafa Nadal bio je u Parizu Novakov rival, sreli su se u 2. kolu turnira i Srbin je trijumfovao u dva seta. Španac je verovatno poslednji put nastupio na Olimpijskim igrama i ako je tako, oprostio se od njih kao dvostruki osvajač zlatne medalje - najpre u singlu u Pekingu 2008. godine i potom u dublu, u Rio De Žaneiru 2016.ž

Pokušao je Nadal i u Parizu da osvoji zlato u dublu, ali nije uspeo da u paru sa Alkarazom prođe četvrtfinale.

RTS1 Novak sa porodicom slavi