Slušaj vest

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su svoj 60. međusobni meč, možda i poslednji koji smo gledali, a Nole je slavio više nego ubedljivo (6:1, 6:4). Interesantno je da je Đoković jedini koji je tri puta pobedio Nadala na "Šatrijeu" (samo još dvojica tenisera su uspeli po jednom), a zbog toga što je "Bik sa Majorke" sve bliži odluci da se penzioniše, najverovatnije je da više nećemo biti u prilici da gledamo njihove duele ni na Rolan Garosu, ni negde drugde.

To je prava šteta pošto znamo da uvek možemo da očekujemo sjajnu zabavu, pošto uvek jedan drugoga teraju da pruže svoj maksimum, a neretko se dešavalo da meč počne i pre nego što izađu na terne. To je posebno bio slučaj na Rolan Garosu gde se Nadal uvek osećao kao da je u svojoj kući.

U intervjuu za "CBS" prošle godine, ispričao je kako je u Parizu čak Nadal pokušavao da se "poigrava" sa njegovim umom i vrlo je dobro znao šta radi: "Igram protiv Nadala na Rolan Garosu, a njegova svlačionica je pored moje, zar ne? Dakle, tako smo blizu. I pokušavamo da damo jedno drugom prostora. Ali onda ni svlačionica nije tako velika. I način na koji skačete okolo, kao Nadal pre nego što izađemo na teren… U svlačionici, on istrčava pored tebe. Čak mogu da čujem muziku koju sluša, znate, u njegovim slušalicama. Znate, to me nervira“, rekao je Đoković tada.

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković slavlje

"Na početku svoje karijere, nisam shvatao kako je sve to deo igrica koje je smislio, zar ne? Tako da sam se toga uplašio. Ali to me takođe motiviše da sam radim stvari i da pokažem da sam spreman, znaš? Spreman sam da dobijem bitku, da dobijem rat", poručio je srpski teniser.

U istom intervjuu, Đoković je pričao i zašto ne može da bude prijatelj sa Nadalom i Federerom, odnosno smatra da je to jedino moguće kada sva trojica budu penzioneri: "Voleo bih, zaista bih voleo da budem prijatelj sa njima. Mislim, znam da se sigurno nismo slagali tako dobro tokom naših karijera van terena. Nismo prijatelji jer, znate, mi smo rivali i jako je teško da kao takmičari budemo bliski i delimo između sebe neke stvari kao što su detalji o ličnom životu, to kako se osećamo... Jer to može da se iskoristi protiv tebe kasnije", poručio je Novak Đoković koji pak Rafaelu Nadalu ne može da oprosti izjavu koju je dao za vreme Australijan opena 2022.

"Ipak mi smo delili pozornicu toliko godina i ja mislim da tu postoji najveće moguće poštovanje. Makar sa moje strane prema njima. Tako da se nadam da jednom kada zavese padnu postanemo prijatelji. Da ćemo moći da sednemo i da se prisećamo uspomena. Mislim da bi to bilo fantastično", iskren je bio Novak.

Kurir/Dado Đilas Đoković-Nadal Olimpijske igre

BONUS VIDEO:

RTS Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću

(MONDO - M.V.)