Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je u nedelju zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i odmah poručio da je to za njega najveći sportski uspeh u karijeri. Bez obzira na to što je "uzeo" do sada 24 grend slema, 39 mastersa i još mnogo drugih titula, za njega je zlato za Srbiju najvažnije.

Zbog toga se obratio i svom narodu putem Instagrama i objavio emotivno pismo, posvećeno svakome od nas. Upravo na taj način želeo je još jednom da pokaže zahvalnost svima u Srbiji što su bili uz njega i verovali da će u svom petom nastupu na Olimpijskim igrama doći do toliko željenog zlata, onog koje ga je "žuljalo" sve vreme i bez koga jednostavno ne bi bio zadovoljan. Morao je sa tim pritiskom da se nosi i pokazao je da je zato veći od svih.

"Nikad nisam mogao da odustanem od sna da osvojim zlatnu medalju kao što ni srpski narod nikada nije odustao od mene. Zajedno verovali smo u nemoguće. I dok sam ja možda onaj koji drži medalju, želim da svaki Srbin zna da pripada svakom od nas. Predstavljanje reprezentacije je najveća čast na svetu. Ova medalja, ovi momenti, ovaj život – ništa ne bi bilo moguće bez vaše bezrezervne podrške. Ovo je zbog vas. Ovo je za vas. Hvala vam. Voli vas, Nole", stoji u pismu Novaka Đokovića koje je objavio dva dana posle osvajanja zlata u Parizu.

Pogledajte i kako je izgledalo slavlje Novaka Đokovića u pariskom restoranu posle osvajanja zlatne medalje:

Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia Proslava Novaka Đokovića za zlatnu olimpijsku medalju

A pogledajte i kako je dan kasnije slavio i ispred Ajfelove kule:

MN Press Đoković u Parizu

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu