Slušaj vest

Stefanos Cicipas izgubio je od Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama i onda je otišao u Montreal (Kanada). Imao je velika očekivanja, hteo je da se bori za titulu, umesto toga ispao je već u drugom kolu. Bio je to njegov prvi meč, jer je u prvom kolu bio slobodan. Kei Nišikori ga je dobio - 6:4, 6:4. Ipak, to nije glavna tema posle meča...

Grk je usred duela poludeo na svog oca Apostolosa. Počeo je da se svađa sa njim i onda mu je naredio da napusti tribine. On je to uradio bez previše pompe, ali ni to nije pomoglo grčkom igraču. Nastavio je da greši, Japanac je sve to znao da iskoristi i da upiše veliku pobedu. Ni tu nije bio kraj.

Stefanos je potom dao izjavu u kojoj je javno i pred svima isprozivao svog oca koji mu je ujedno i trener. "Već neko vreme se žalim treneru da imam problem sa forhendom, ima jedno četiri-pet dana kako to traje. To je bio razlog naše rapsrave, nisam na to navikao", počeo je Cicipas.

Apostolos Cicipas i Paola Badosa
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Nastavio je u istom dahu. "Za mene je meč na Masters turniru važan, potreban mi je i smatram da zaslužujem trenera koji me sluša i koji čuje ono što imam da kažem kao igrač. Moj otac nije bio veoma pametan u rešavanju takvih situacija, nije prvi put da je to uradio. Veoma me je razočarao."

Usledilo je i direktno pitanje o tome da li će tražiti novog trenera. "Ne znam da li ću u ovom momentu razmatrati neke promene, ali sam razočaran. Najvažnija stvar za igrača je da ima direktan razgovor sa trenerom i da dobija povratne informacije. Trener ne drži reket, igrač je taj koji treba da uradi ono što se dogovori. To je zajednički posao, mora da postoji sa obe strane da bih se dodatno razvijao kao teniser, ne želim da ostanem zaglavljen na tom putu", zaključio je Cicipas.

BONUS VIDEO:

Twitter/Tennis TV JADNO, DA JADNIJE NE MOŽE BITI! Skandalozan potez Cicipasa