Slušaj vest

Legendarni srpski fudbalski sudija Zoran Petrović preminuo je u 73. godini, objavio je Fudbalski klub Partizan. Od 1981. godine bio je internacionalni arbitar sa znakom Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija (FIFA) i dva puta je sudio na svetskim prvenstvima - u Meksiku 1986. i u Italiji 1990. Ukupno je četiri puta bio glavni arbitar na ta dva turnira, kao što je delio pravdu i na meču Superkupa Evrope 1990. Milan - Sampdorija i na finalu Kupa UEFA 1992, Ajaks - Torino.

Bio je po zanimanju inženjer, a kao fudbaler je prošao sve omladinske selekcije Partizana. Sa 18 godina je položio sudijski ispit i tako se u tinejdžerskim danima opredelio za svoje zanimanje. Uz to, nije zapostavio studije, već je diplomirao na Tehnološkom fakultetu u Beogradu i po zanimanju bio inženjer.

"Ostali smo bez još jednog sportskog radnika čije ime pamti stara Jugoslavija i svi poštovaoci fudbala. U 73. godini, napustio nas je legendarni Zoran Petrović, fudbalski sudija koji je igrao i u Partizanu. FK Partizan iskazuje duboku tugu i izražava saučešće porodici i prijateljima", saopštili su crno-beli u toku utakmice protiv Lugana.

MN Press Zoran Petrović