Slušaj vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković diskvalifikovan je sa US opena 2020. godine, jer je tokom meča protiv Pabla Karenja Buste sasvim slučajno pogodio ženu koja je radila kao jedan od linijskih sudija na meču. Sudija u stolici, Francuskinja Oreli Tort, donela je odluku da se srpski teniser diskvalifikuje sa turnira na kojem je bio jedan od najvećih favorita za osvajanje iako nije jako uputio lopticu ka ženi koja mu je bila iza leđa. Četiri godine kasnije, Tort je opet u glavnoj ulozi, ali zbog potpuno drugačije odluke...

Nakon što je tokom finalnog meča u Vinston-Sejlemu američki teniser Aleks Mikelsen (24) u besu pogodio jednog od navijača na tribini, Oreli je donela drugačiju odluku! Nije prekinula meč kako bi domaćeg tenisera, trenutno 49. igrača planete, izbacila sa turnira već je prišla tribinama, pitala kako se oseća navijač koji je dobio udarac, a zatim dozvolila da se meč nastavi!

Znamo da su prethodnih godina teniseri kažnjavani i za daleko manje stvari od ovoga, a Aleks se svakako nije ponašao kako bi trebalo na terenu. Zbog promašenog voleja pogodio je lopticom nekoga na tribinama, a takvo ponašanje ne bi trebalo da se toleriše. Pogledajte spornu situaciju:

Ipak, ostanak na finalnom meču nije doneo mnogo toga dobrog Aleksu Mikelsenu. Italijanski teniser Lorenco Sonego rutinski ga je savladao u dva seta (6:0, 6:3), za samo 64 minuta igre. Italijan je pobedom u Vinston-Sejlemu popravio plasman na ATP listi za 10 pozicija i sada je 48. igrač planete, odnosno čak sedmi italijanski teniser među 50 najboljih na svetu.

BONUS VIDEO:

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork