Slušaj vest

Nemački teniser Aleksander Zverev izneo je optužbu da su Rodžeru Federeru svojevremeno pomagali organizatori turnira, adaptirajući terene tako da budu što brži. Olimpijski šampion iz Tokija otvoreno je govorio o tome u razgovoru za "Tenis čanel" tokom turnira u Sinsinatiju (12-19. avgust).

"Ja i dalje koristim staromodne rekete, igram sa veoma teškim reketom, za razliku od nekih mlađih tenisera, koji to više ne rade, pa zato imaju mnogo brži zamah od mene", kazao je Nemac. "Ipak, kada lopta dođe u pravom ritmu, mislim da vam teži reketi pomažu, pa je i to jedan od razloga zbog kojih i dalje igram sa takvim. Ja sam iz generacije od pre 10 godina, ili od pre pet-šest godina, kada smo imali neke zaista brze betonske terene. Posebno dok je Rodžer i dalje igrao. Naravno, organizatori turnira voleli su da on ode što dalje, pa su pravili neke jako brze terene", objasnio je finalista Rolan Garosa i US Opena.

"Zbog svega toga, možda sam malo naviknutiji od mlađih generacija, ali i dalje je potrebno da se naprave neka prilagođavanja", dodao je četvrti nosilac US Opena koji je u toku.

EPA-EFE/ANDY RAIn, Profimedia Rodžer Federer

Kada već govorimo o grend slemu u Njujorku, Rodžer Federer osvajao ga je pet puta, mada poslednji put 2008, kada je podigao peti put uzastopno trofej, i nikad posle toga.

Bonus video: Novak Đoković na US Openu

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork