Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković upisao je svoje ime na još jedan rekord u tenisu i tako "uništio" još jedan od suludih argumenata koji su u raspravama o "najvećem svih vremena" koje su koristili navijači Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Tako je uspeo da od ovog ponedeljka postane i teniser sa najdužim boravkom u TOP2 na ATP listi (da, i to su izmislili), u čemu mu je na neki način pomogao Karlos Alkaraz jer je rano eliminisan sa mastersa u Sinsinatiju.

Na taj način, Nole je ostao na drugom mestu i pred US Open, nakon kog ga verovatno čeka pad na ATP listi jer brani gotovo sve bodove do kraja kalendarske godine, ali je makar "osigurao" još jedan rekord u svojoj riznici. Sada je na 597 nedelja u TOP2, čime je pretekao svoje najveće rivale.

Interesantno je da je Rafael Nadal do sada bio rekorder sa 596 nedelja, dok je Federer bio na 528, a važno je reći i da je Španac pak mnogo više vremena proveo na drugom mestu umesto na liderskom. Navikao je da bude iza Federera, pa onda i iza Novaka, koji je takođe lider po broju nedelja na vrhu ATP liste. Trenutno je na 428, dok je Nadal tek 209 nedelja bio prvi na svetu, pa je tek onda jasno koliko rekord o "TOP2" nije bio njegov. Dodajmo da i kada se pogleda i boravak u TOP3, da je i tu Nole dominantan sa 754 sedmica na vrhu (Federer se zaustavio na 750 nedelja, a Nadal na 686).

Kurir/Dado Đilas Đoković-Nadal Olimpijske igre

Podsetimo i da je Novak Đoković rekorder po broju grend slem titula (24) i mastersa (40), dok je sada na redu napad na još jedan rekord kojim bi i definitivno "potukao sve". Nole planira da na US Openu dođe do 25. grend slema i tako u istoriju pošalje rekord Margaret Kort, a samim tim i da dođe do ukupno 100. titule u karijeri.

Najtrofejniji je Džimi Konors sa 109, dok se Federer zaustavio na 103, a čini se da je u ovoj fazi karijere Đokoviću upravo najveća motivacija da "briše" rekorde koje su postavile njegove kolege i upisuje se zlatnim slovima u istoriju tenisa.

Kurir/Dado Đilas Đoković govor u Parizu

BONUS VIDEO:

X/Screen recorder Arapski komentator navija za Novaka Đokovića