Slušaj vest

Najbolji teniser ikada Novak Đoković je stigao na US Open i pregazio je prvog rivala! Savladao je iskusnog Radua Albota iz Moldavije 6:2, 6:2, 6:4 posle dva sata i osam minuta igre. Pobedio je uprkos jako lošem servisu na meču, ali nakon duela nije pokazivao da je nervozan zbog deset duplih grešaka i samo 46 odsto uspešnosti prvog servisa. 

Kada je došlo vreme za intervju na terenu otkucala je ponoć, a Đokovića je intervjuisao njegov stari rival Džejms Blejk. Upravo je protiv Blejka u Pekingu 2008. godine Đoković osvojio prvu olimpijsku medalju, pošto je tada osvojio bronzu. Odmah mu je rekao Amerikanac da je oborio rekord i da sada ima najviše pobeda u istoriji na "Artur Ešu". 

"Hvala, nisam bio svestan te činjenice, da budem iskren nisam mogao da vidim video o tome jer sam zakasnio, ali hvala vam. 78 pobeda na "Artur Ešu", ovo je najveći i najglasniji stadion koga imamo u istoriji našeg sporta i večernje sesije su najbolje na svetu. Kada je uveden krov postalo je još glasnije, neverovatna je atmosferera. Sada kada su uvedene promene i kada publika može da se šeta na tribinama mnoge stvari se dešavaju. Sada je ponoć ovde u Njujorku! Ja volim da igram večernje sesije, mada ne ovako kasno. Hvala vam svima što ste ostali ovako kasno", počeo je najveći ikada. 

JUSTIN LANE/EPA Novak Đoković US Open

Morao je već odavno penzionisani Džejms Blejk da pita Novaka i kako uspeva tako dugo da opstane, da se tako dobro kreće, da niže pobede i trofeje. Kako je pomerio sve granice koje je ovaj sport ranije imao? 

"Nema jedna reč ili tajna koja bi to opisala, mislim da je to samo način života i prilaska stvarima. Imao sam sreće u životu da budem okružen pasioniranim znalcima, ljudima koji su želeli da podele sa mnom i rano su me naučili šta je prevencija, šta znači istezanje, zagrevanje i sve što sam radio radi dugovečnosti. Sve što si radio tokom života će ti se vratiti u karijeri. Telo je jedan deo, a mentalitet je druga stvar i moraš da nađeš ravnotežu između ta dva. I dalje uživam da se borim, da se takmičim. Ovaj sport mi je dao toliko i ja nastavljam da igram", rekao je Novak Đoković.  

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork