Slušaj vest

Novak Đoković je uprkos problemima sa servisom uspeo da rutinski prođe u drugo kolo US Opena. Savladao je Radua Albota 6:2, 6:2, 6:4 a žreb za drugo kolo mu je baš onakav kakav nismo hteli. Sastaće se sa drugim srpski predstavnikom u Njujorku Laslom Đereom. 

Laslo je ispao iz prvih 100 na svetu, ali je pokazao da mu je tu još uvek mesto nakon prave drame, tri sata i 43 minuta tenisa, pet setova i pobede nad Janom Lenardom Štrufom u prvom kolu poslednjeg grend slema sezone. Na kraju je Đere triumfovao 6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 6:2 u meču u kome je bio mnogo bolji rival. 

Da je uspeo da dobije taj-brejkove mnogo bi ranije završio posao. Ovako je posle izgubljenog taj-brejka u prvom setu razbio rivala u drugom i dozvolio mu samo jedan osvojen gem, a onda je u trećem odmah dozvolio brejk Štrufu. Vratio je to, ali opet pao u taj-brejku, iako je imao dve set lopte na 6:5. U četvrtom setu smo videli pravu dramu pošto su prva četiri gema bila brejkovi, a nakon toga je Đere još dva puta uzeo gem na servis rivala i pobedio. Peti set je bio rutina, videlo se da je Đere mnogo bolji rival i prošao je dalje. 

12463269.jpg
JUSTIN LANE/EPA 

Sada će imati skoro nemoguć zadatak da u sredu savlada Novaka Đokovića! A još jedan srpski teniser je prošao dalje. U dnevnom terminu igrao je Miomir Kecmanović i Jošihito Nišioka mu je predao meč posle 3 sata i 37 minuta na terenu. Na startu petog seta Japanac više nije mogao i nakon osvojenog prvog gema za Kecmanovića on se povukao. 

Do tada smo videli neverovatnu dramu pošto su u prvom setu oba tenisera imala po dva brejka, a sve je rešeno sa 7:6 za Kecmanovića. U drugom setu se nije pojavio Miomir, izgubio je 6:2, a kada je u trećem bilo 7:5 za Japanca delovalo je da je gotovo. Ipak uspeo je da se vrati sa ivice, posle izgubljenog gema na svoj servis, veže dva brejka, obedi 7:5 i na kraju prođe dalje. U narednom kolu igraće protiv 18. nosioca Lorenca Musetija. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork