Slušaj vest

Dejvis kup reprezentacija Grčke dolazi za 10 dana u Beograg bez najboljeg igrača, Stefanosa Cicipasa! Trenutno 11. igrač sveta, nekadašnji "Broj 3" i finalista Vimbldona i Australijan opena, definitivno neće nastupiti u "Pioniru" zbog povrede leđa.

Cicipas je na aktuelnom US Openu odigrao samo jedan meč i ispao u prvom kolu, u duelu protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa. Bez njega, Dejvis kup reprezentacija Grčke imaće dodatno težak posao u dvorani "Aleksandar Nikolić", jer je potvrđeno da će Novak Đoković igrati za Srbiju.

Mečevi će biti odigrani 14. i 15. septembra i biće prvi Dejvis kup dueli u beogradskom hramu košarke posle sedam godina. Takođe, biće to i prvi Novakovi nastupi od rane eliminacije na US Openu, u meču protiv Alekseja Popirina.

Ovo je sastav Srbije

Novak Đoković, Dejvis kup Srbija
Joaquin Corchero / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Srbija dočekuje Grčku u okviru Svetske grupe I Dejvis kupa, a mečevi će početi u subotu, 14. septembra, kada će biti odigrana dva singla, a dan kasnije će dubl biti odigran od 13 časova, a potom i dva singla.

Za Srbiju će igrati Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Hamad Međedović, dok će sparing partner biti juniorski reprezentativac Marko Maksimović. Na spisku selektora Viktora Troickog nema povređenog Lasla Đerea.

Bonus video:

MONDO/Nemanja Stanojčić Novak na prijemu