Slušaj vest

Novak Đoković je gostujući na Radio-televiziji Srbije otkrio zašto je ovog leta u Parizu promenio praksu sa prethodnih Olimpijskih igara i odseo van Olimpijskog sela.

"Sada sam odlučio da budem van sela, zbog svog mira, koncentracije i onoga što je najvažnije, da imam svoje rutine, svoj odmor, da mogu da se pripremim i da jurišam na medalje. Istina je da sam u toj prvoj poseti hteo da se prošetam, da odem do menze, do teretane, neke tradicionalne rute kada dođem na Olimpijske igre, a ovo su mi bile pete".

U jednom trenutku je ušao u selo, ali zbog velike pažnje koju je doživeo - odlučio je da se ipak ne zadrži predugo. "Kao što možete zamisliti, bilo je puno sportista, lepo je imati interakciju sa njima, ali došao je trenutak zasićenja i morao sam da se okrenem i da odem. Ali zadovoljstvo mi je bilo da odem do naše misije i naše zgrade. Tamo su bili naši sportisti, doktor Gaga Radovanović koga znam dugi niz godina. Malo smo pričali, nismo se videli dugi niz godina".

"To je posebna zajednica, osećate se ne samo kao tim, već kao familija. Dalite zgradu, zajedničke prostorije, bodrite jedni druge, na TV-u. u zajedničkoj prostoriji, na terasi, u doktorskim prostorijama... Na televiziji se uvek prate naši sportisti", dodao je on.

Posebno je dirljiv bio trenutak u koojem su mu srpski sportisti priredili doček posle osvajanja zlata.

"Ono što su mi srpski sportisti priredili kad sam došao sa medaljom je nešto što ću pamtiti celog života. Puno je emocija bilo, na terenu, van njega, na kraju odlazak u Selo. Zadužili su me, nisam znao šta da kažem, u jednom trenutku mi je bilo toliko neprijatno od podrške, uvažavanja, da mi je bilo fascinantno to što su neki imali i ujutru takmičenja, a izašli su i plesali sa nama".

Novak Đoković je pobedom protiv Karlosa Alkaraza u Parizu osvojio zlato i kao olimpijski šampion kompletirao sve najveće titule i priznanja u sportu u kojem je najveći ikad.