Slušaj vest

Italijanski teniser Janik Siner našao se u središtu doping skandala zbog koga je na kraju otpustio svoje saradnike Đakoma Naldija i Umberta Feraru. Zbog toga aktivno već radi na pronalasku novih trenera sa kojima će raditi na fizičkoj pripremi, a čini se da je već doneo odluku da angažuje Marka Panikija.

Ako vam je "zazvonilo" ovo ime, to je zato što se radi o doskorašnjem treneru Novaka Đokovića. Njih dvojica su sarađivali još od 2018. godine i rastali su se pre nekoliko meseci, kada je Đoković odlučio da "osveži" svoj stručni štab. Novakov "čovek od poverenja" važi za jednog od najboljih stručnjaka u svojoj oblasti, ali sigurno da srpskom asu neće biti prijatno što jedan od najvećih rivala sada zna za njegove tajne...

Paniki je inače tokom US Opena radio sa jednim drugim teniserom, ali je naravno čekao poziv nekoga "iz vrha", pa na kraju krajeva nije iznenađenje što je uz novog broja jedan - ujedno i svog sunarodnika.

marko paniki
Instagram/goranivanisevicofficial/Screenshot Marko Paniki u sredini.

Paniki inače ima 60 godina, bivši je dvostruki italijanski šampion u skoku udalj i prvi put je u Novakov tim došao 2018. godine na ideju tadašnjeg trenera Marijana Vajde. Stekao je ime kao stručnjak sarađujući sa nizom velikih atletičara, tenisera, ali i teniskim asocijacijama Italije, Kine, Izraela i Nemačke. Bio je Marko i lični trener mnogim poznatim teniserkama poput Frančeske Skjavone, Li Na, Svetlane Kuznjecove, Danijele Hantuhove, Karin Knap, radio je i sa mnogim teniserima poput Fabija Fonjinija, Kristijana Garina, Iva Karlovića, Filipa Kolšrajbera, Leonarda Majera, Simonea Bolelija... Novakov tim nakratko je napustio 2018, ali se vratio 2019. godine umesto Gebharda Fil-Griča i od tada je bio uz Srbina. Sada je došlo do "rokade".

Interesatno će biti videti kako će Đoković reagovati na Panikijev angažman i da li će promeniti mišljenje o Sineru nakon ovoga, pošto je među prvima Italijanu čestitao na uspehu na US Openu. Takođe, Đoković je podržao i Sinera usred doping afere i nije tražio da ga WADA naknadno suspenduje posle netransparentnog procesa.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Evo na koji način je Sineru progledano kroz prste! Gosti "Pulsa Srbije" bez sumnje: Tenis bi izgubio popularnost da su ga kaznili