Slušaj vest

Karlos Alkaraz jedan je od naslednika "velike trojke", od njega se očekuje da bude predvodnik tenisa u godinama koje dolaze posle Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Ima 21 godinu i osvojio je već četiri grend slem titule. Predviđaju mu mnogi svetlu budućnost i još mnogo trofeja.

Pojavljuju se godinama priče o njemu, neki prepričavaju kako su prepoznali njegov talenat još ranije, neki dele anegdote, pa je tako Federer priznao kako je napravio jednu veliku grešku. Otkrio je da je na Vimbldonu odbio da trenira sa Alkarazom i da je ustvari tražio da sparinguje sa Huanom Karlosom Fererom.

O tome je detaljno govorio na konferenciji za medije na Lejver kupu gde će igrati i Karlos. "Ne poznajem ga dovoljno, uzbuđen sam što ću ga gledati kako igra po prvi put. Samo jednom smo trenirali na Vimbldonu kada je on bio junior. Dan kasnije mi je moj trener prišao i pitao me da li želim opet da treniram sa njim, rekao sam mu 'Ne, u redu je. Radije bih da se zagrevam sa njegovom trenerom Fererom koji je moja generacija'. Zbog toga sam se izvinio Alkarazu ove nedelje", nasmejao se Federer.

X/@eurosport/Printscreen Alkaraz plače

BONUS VIDEO:

RTS Đoković čestitao Karlosu Alkarazu