Slušaj vest

Stric najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića vodiće srpski tenis u narednim godinama! Goran Đoković novi je predsednik Teniskog saveza Srbije i Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije. To je odluka Vanredne izborne Skupštine TSS održane u Beogradu.

Dosadašnji predsednik Mirko Petrović se povukao posle devet godina na čelu TSS.

"Nadam se da će novi Upravni odbor, sa novim predsednikom, uz veće finansije, da nastavi da sprovodi uspešne projekte koje smo do sada razvili. Hvala svim ljudima sa kojima sam imao sjajnu saradnju i želim da novom predsedniku i Upravnom odboru poželim svu sreću u radu" poručio je Mirko Petrović pre izbora novog rukovodstva.

Delegati najvišeg tela srpskog tenisa su izglasali Gorana Đokovića, dosadašnjeg potpresednika, za novog predsednika Teniskog saveza Srbije i Upravnog odbora TSS. Predlog za novog - starog predsednika Skipštine je Milan Jerinkić, za potpredsednike su reizabrani Milan Čonkić i Miloš Jakovljević, a za novog potredsednika TSS i UO TSS Boban Gašić.

"Zahvalio bih se svima na izboru. Moje iskustvo u tenisu je najviše kroz Novaka, ali sam i sedam godina bio deo Srbija opena i Sofija opena. Cilj mi je da popravim ono što smo počeli da radimo. Osnova svega su finansije. Zahvaljujem se dosadašnjem predsedniku Mirku Petroviću i naravno predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, koji nam je pomogao da rešimo veliki finansijski problem koji je bio pred nama od pola miliona evra. Nemamo svoje prostorije, nemamo Nacionalni trening centar i želim da to rešimo. To je želja svih naših igrača i nas i ne bih se ni kandidovao za ovo mesto da nemamo podršku u svemu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića", poručio je novi predsednik Teniskog saveza Srbije, Goran Đoković.

Novi predsednik UO TSS je predložio i nove članove Upravnog odbora. To su potpredsednik Boban Gašić, Danilo Pantović, Milan Vučković, Nikola Živković, Miloš Dedić, Janko Tipsarević, Radoslav Baćović, Dragan Živaljević, Ljuba Grujić, Milan Slavković i Aleksandar Mojsejev, dok jedno mesto ostaje upražnjeno za potencijalnog sponzora. Nadzorni odbor je reizabran, predsednik je Zoran Milivojević i članovi Luka Vujović i Mališa Stojanović.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Novak Đoković slavi uz Veseli se srpski rode