Slušaj vest

Novak Đoković je posle pet godina došao u Kinu, sada se nalazi u Šangaju na mastersu gde se u drugom kolu sastao sa mladim američkim teniserom Aleksom Mikelsenom, susret možete pratiti uživo, u tekstualnom prenosu. Brojni snimci sa turnira svakim danom sve više potvrđuju koliko je Srbin voljen u Aziji, a njegov izlazak na teren ispraćen je ovacijama. 

Možda smo navikli da publika na velikim turnirima ne poklanja mnogo pažnje Novaku Đokoviću, odnosno da navija protiv njega. Dovoljno je pristetiti se SAD, Australije, Pariza, Londona... Sve to davalo mu je mnogo elana da nastavi dalje i postane bolji. Sada je situacija drugačija, aktuelni osvajač Igara iz Pariza u Kini ima podršku kakvu niko nema.

Očigledno je da azijska zemlja voli srpske velikane, pa je mesto Bate Živojinovića sada zauzeo Novak Đoković. Srbin je tokom svih ovih dana u Šangaju bio obasipan pažnjom navijača i poklonima, a Novak je poštovanje uzvratio obraćanjem na kineskom jeziku. Sada je u drugom kolu turnira na terenu bio dočekan uz gromoglasan aplauz, povike i najavu u kojoj se navodi da na teren izlazi najveći igrač svih vremena. 

BONUS VIDEO: 

Instagram/djokernole Kinezi obožavaju Đokovića