Slušaj vest

Novak Đoković vratio se u Kinu posle pet godina pauze i odmah je ceo svet mogao da vidi koliko ga tamo vole. Odigrao je i prvi meč u Šangaju i posle prave drame je u drugom kolu pobedio američkog igrača Aleksa Mikelsena posle dva taj-brejka - 7:6 (7:3), 7:6 (11:9).

Posle toga je napravio šou na terenu, prvo je napisao nešto na kineskom, pa je onda malo i pričao na kineskom i dobio aplauze prisutnih. "Prvi meč protiv njega, gledao sam ga ranije, ali nismo nikada igrali. Ni ja nisam igrao neko vreme, bilo mi je potrebno malo vremena da sklonim tu zarđalost. Agresivan je, visok je, kreće se odlično za svoju visinu, ne plaši se da preuzme agresivnost. Bio je visok nivo tenisa, dragao mi je što sam zarđao smirenost kada je bilo najvažnije. Imao sam 4:1 i 15:40 u drugom setu, nije mi bilo lako. Na ovom nivou, stvari e brzo menjaju. Drago mi je što sam dobio ovakvog igrača. Radujem se narednom meču", počeo je Novak.

Osvrnuo se na deo sa učenjem kineskog i na poruku koju je napisao na kameri. "To je nešto iz prošlost. Pisao sam neke signale i simbole koje znam i to radim već duži niz godina. Dolazim ovde od 2007. godine, moram da priznam da nisam poboljšao kineski, pet godina nisam bio tu. Moraću da poboljšam svoj kineski i da naučim nešto novo."

ALEX PLAVEVSKI/EPA Novak Đoković

Onda je i na srpskom ispričao svoje viđenje meča. "Bio je tesan meč, neizvestan, dobro je počeo, igrali smo obojica na visokom nivou od petog gema u prvom setu. Počeo sam da osećam lopticu bolje na reketu, dobro sam servirao ,kada je trebalo uspeo sam da osvojim poen više. Imao sam tu brejk šansu na 15:40 na 4:1 u drugom setu. Onda sam pretrpeo brejk, pa je zakomplikovalo ceo meč, on je dobio krila. Svaka mu čast na borbi, kvalitetu tenisa. Znao sam šta očekujem, uradio sam analizu pre meča, znam ga već nekoliko godina, ali je drugačije na terenu. Trebalo mi je vreme da nađem svoju igru, dugo nisam igrao zvaničan meč. Drago mi je što sam bio izazvan na terenu i radujem se sledećem meču", zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

Instagram/djokernole Novak Đoković peva sa Miroslavom Ilićem