Slušaj vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković prvo je saznao kad će - verovatno - na teren u trećem kolu turnira u Šangaju, a tek zatim ko će mu biti rival. Нakon velikog skandala na meču Stena Vavrinke i Flavija Kobolija dalje je prošao mladi italijanski teniser, koji će biti naredni izazivač Srbina. Novak Đoković neće imati lak posao protiv 30. na planeti, ali će mu sigurno biti drago da igra protiv klinca koji je odrastao na njegovim udarcima.

To je nakon pobede nad Vavrinkom Koboli ispričao medijima. Otkrio je da od kako trenira tenisa u Novaka Đokovića smatra idolom, a da čak i danas, sa 22 godine, odlazi na spavanje uz najbolje udarce srpskog sportiste. Nije nikakva tajna da je Novak inspiracija čitavoj generaciji igrači, a Koboli je samo jedan u nizu koji su to priznali.

"On je moj idol otkako sam počeo da igram tenis", rekao je Italijan u intervjuu posle meča i dodao: "Gledao sam snimke njega i njegovih mečeva, a sada idem da spavam gledajući njegove najbolje udarce. Želim da se zabavim što je više moguće.” Nije ni čudo da je Koboli odrastao na najboljim udarcima Novaka Đokovića. Primera radi, imao je manje od šest godina kada je Novak Đoković osvojio prvu grend slem titulu, pobedom nad Congom u Melburnu.

Koboli je rođen u Firenci 6. maja 2002. godine i kao veoma mlad počeo je da se bavi tenisom. Trenutno zauzima 30. poziciju na ATP listi, što mu je ujedno i najbolji plasman u karijeri. Još nema osvojenu ATP titulu, na grend slemovima nikada nije stizao dalje od trećeg kola, ali ima nekoliko zapaženih rezultata poput finala Vašingtona u leto 2024. godine.

Ovu godinu počeo je na 101. mestu ATP liste, pa je očigledno koliko je mladi italijanski teniser napredovao u prethodnih nekoliko meseci. Tim tempom bismo uskoro mogli da ga vidimo i u društvu najboljih, a za to su mu potrebne i pobede protiv igrača iz svetskog vrha. Nadamo se da protiv svog idola u utorak popodne neće biti previše dobro raspoložen, pa da će za iskorak u karijeri morati još malo da sačeka.

Bonus video:

MONDO Novak Čestitao Grcima